. Brexit

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik zit al dagen te dubben ‘doe ik het of doe ik het niet?”. Iets over Brexit zeggen. Ik doe het niet….maar toch ook weer wel. Ik vind dat de E.Unie voor verdeeldheid zorgt. Oekraïne in tweestrijd, de Pro-Rus en de pro-EU. Griekenland diep in de schulden. En nu komt er vast verdeeldheid in Engeland/Schotland/Ierland. Wil ik hier iets opzeggen? Vast niet…..of toch wel…. Maar dan wel met onderstaand filmpjes, vooral het filmpje over ‘Brexit en Keulen’ vind ik (oa) heel duidelijk waarom het volk nee heeft gezegd. De Engelsen zeiden in 2002 ook nee tegen de euro (de euro die alles dubbel zo duur maakte)  volgens mij kunnen ze gewoon mee doen met het Eurovisie-Songfestival…..maar dat is weer andere koek…dus…Onderstaande reden (filmpje ‘Keulen en Brexit’) vind ik wel heel duidelijk.

_____________________________________________________________________

https://www.youtube.com/watch?v=c3yIUe6MVc8

Nigel Farage over ‘Keulen’ en Brexit (ondertiteld) En hij krijgt applaus…behalve van Guy Verhofstadt.

Stukje nieuwsbericht van 22 juni 2016 (een dik half jaar later dus):… In totaal werden 1182 aanklachten ingediend, er zijn 1276 mogelijke slachtoffers. Tot nog toe werden slechts twee daders veroordeeld.

Natuurlijk zijn er ook mensen die het niet eens zijn met Brexit. Ik las vorige week dat er Engelse jongeren waren die ja wilden stemmen vanwege een bepaalde chocolade die ze graag lusten en in Europa te koop was.

_____________________________________________________________________

En dan meteen ook maar onderstaande filmpje:

Zin en onzin van EU https://youtu.be/D_SLROrxqLU

______________________________________________________________________

Tenslotte dit en dan hou ik er over op. Let op, ik vind het walgelijke verspilling van geld, en dikdoenerij. Wat een graaiers. Debatteren over de “human rights” en als het debat gaat beginnen heeft iedereen al zijn koffer gepakt en haast zich naar de dikke auto om het ‘plane’ te halen. En daarvoor worden onze verzorgingshuizen, en de zorg voor mensen die zware zorg nodig hebben, afgeschaft? …maar ‘hiep hiep hoera’ de E.Unie is belangrijk zodat de lengte van de worteltjes, het lont en brandduur van de kaars gemeten word.

Klik op onderstaande link

http://www.dumpert.nl/embed/6548966/338451b8/

En neem goed kennis van hetgeen je hoort !!!

 

Doei.

. Kriebels

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Zes, zeven….acht..Hier nog een op mijn bovenbeen,op mijn elleboog, in de kuit, op mijn knie, enkel….Allemaal muggenbulten. Poepoeh, het kriebelt behoorlijk.

Ik las dat minister van veiligheid en Justitie Ard van der Steur het volgend weekend gaat trouwen met Ninette ten Bosch, en daarom heeft hij de Eerste Kamer gevraagd om twee debatten te vervroegen. De debatten stonden al een tijd gepland. Het debat dat op 12 juli zou plaats vinden word  een week eerder gehouden, de minister is dan al getrouwd…als ze beide ja zeggen…maar de minister gaat wat later op huwelijksreis. Het is voor Ard het tweede huwelijk. Hij kreeg vast weer kriebels.

Dan las ik nog dat de tweet die minister Plasterk van Binnenlandse zaken, in april stuurde over de zaak van Jos van Rey al minstens 5800 euro (rekening landsadvocaat voor mondeling advies) heeft gekost. Poepoeh, wat zijn kriebel (tweet) veel geld kan kosten .

Ook las ik dat mensen met ernstige psychische klachten vaak langer dan 8 weken moeten wachten op behandeling. De wachttijden lopen snel op blijkt uit een peiling van Landelijk Huisartsen Vereniging. Bbbrrrrrr wat erg, krijg er de kriebels van.

Vorige week een groot artikel over de zorg.  Echt heel triest.

Scholen en zwembaden die gesloten worden vanwege bezuinigingen. Triest.

Ongeveer vier duizend mensen hebben gisteren in Aken gedemonstreerd voor sluiting van de kerncentrale in het Belgische Tihange.

Vorige week las ik dat veel asielzoekers terug willen naar Syrië, weg uit Nederland. Ze krijgen dan een uitkering mee.

Majesteit, slaap lekker, welterusten.

©missie M.

 

 

* Zomer 2016

Hallo Zomer, je bent er al. Dat ging vlug. Het is vandaag niet alleen de langste dag maar het is vooral een drukke dag vandaag.

Het begin van de zomer,

Vandaag is het de allereerste keer ‘Nationale dag van de Lange Mensen’…..Dat is vast omdat het vandaag de langste dag van het jaar is. De lange mensen werden vandaag in het zonnetje gezet. Het heeft wel veel geregend vandaag.

Het is ook Internationale dag van de muziek….Wereld-muziek-dag dus. Extra muziek…dat komt ‘als geroepen’ omdat het zomer is…. en ‘dag van de Lange mensen’.

én vandaag is het internationale dag van de yoga….Wereld-Yoga-dag dus. Over de hele wereld deden mensen de zonnegroet.

En ik zeg ‘Welterusten’.

©missie M.

** Regenweer

Lieve beste majesteit,

Ik ben vandaag kletsnat geregend. Toen ik van huis was vertrokken scheen het zonnetje nog. Op weg naar huis regende het zo hard dat mijn oogleden bijna dicht vielen. Op de veldweg stonden flinke waterplassen, en op het land stond het water in de rijen tussen de jonge mais-plantjes. Het leken wel Chinese rijstvelden. Mijn jas woog bij thuis komst meer dan toen ik ’s morgens was vertrokken. Zelfs mijn blouse en topje eronder waren nat geworden. De schoenen waren ook zwaarder geworden en maakten een raar geluid bij elke pas. Mijn kapsel was plat geregend. Ik heb een paar kranten in de schoenen gestopt om het vocht er uit te trekken. De krant van gisteren waar koningin Wilhelmina in stond. Het is wel lekker om daarna in pyjama, met een kop thee, naar buiten te kijken.

Welterusten.

©missie M.

* Wilhelmina

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik sta wel vaker versteld van berichten in de krant.

Gisteren las ik dat het eerste vaatje haring in Scheveningen voor 90.000 euro verkocht is. Ik stond versteld.

Ook las ik dat de hartoperatie van 79 jarige Italiaanse oud-premier Berlusconi geslaagd is. Hij kreeg een nieuwe aortaklep vanwege een haperende klep.

Ik las gisteren dat minister Schultz verder wil gaan met ‘spits mijden’. Zij betaalt 82.000 automobilisten elke maand tot 140 euro per maand als ze de spits mijden. Ik zelf zou maar al te graag uit de file blijven, voor niks. Maar 82.000  automobilisten worden door de minister betaald. Ik heb uitgerekend hoeveel geld dit elke maand kost (tot € 11480,000 per maand)  en ik stond versteld.

Ik las dat een klokkenluidster werd ontslagen vanwege 5 uur onterecht gedeclareerde uren, terwijl deze werkneemster deze uren wel gewerkt heeft, en nu wil ze dat ze aangeklaagd word zodat haar onschuld bewezen word. En dit gebeurd bij het OM. Ik stond behoorlijk versteld.

Maar vandaag stond ik het allermeest versteld. Uw oma koningin Wilhelmina zou niet zo’n makkelijke dame zijn geweest….ach dat kan gebeuren….maar volgens de rechtshistoricus Marcel Verburg zat koningin Wilhelmina aan de pervetine, of zoals het tegenwoordig heet “crack”. Ze haalde dit niet in een coffeeshop maar kreeg dit voorgeschreven door een arts. Ik stond versteld, kan het bijna niet geloven en vraag me af “is het echt waar?” Ook oa Hitler zou aan de crack zijn geweest.

Zucht. Majesteit, ik ga nu slapen, welterusten.

©missie M.

 

 

*** Hello

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vanmorgen had ik een klein gesprek met het labeltje van mijn theezakje. De vraag was “met wie zou je één dag willen ruilen?”

Normaal hoef ik daar niet zo lang over na te denken. Ik zou met U één dag willen ruilen. Een dagje maar, geen twee of drie, daarna ruilen we weer terug. Ik zou mijn special-moments-servies uit de kast halen… Maar toen ik de krant had gelezen bedacht ik me dat het dit weekend niet gaat lukken….want ik was eerst niet van plan om naar Pinkpop te gaan, maar zou nu wel graag naar Pinkpop willen gaan…en dat kan ik niet als oud-koningin Beatrix doen….niet op de manier zoals ‘missie’ zou gaan…zonder bodyguards, geen Beatrix-pakje, en luid mee zingend.

Majesteit, ik was er toen Bruce op Pinkpop was, ik was er toen Metalica er was, ik was er toen vele anderen er waren. Toen vorig jaar The Rollingstones er waren was ik er niet…en dit jaar komt oa Paul Mc Cartney, en ik ben er weer niet. Nee. Het is een ras-artiest, een goeierd, vooral op deze leeftijd nog een tournee doen vind ik klasse, maar ik heb tot vanmorgen geen moment gedacht “ik wil naar Pinkpop”. De kranten vermelden al weken dat sire Paul naar Pinkpop komt. ‘Ach ik kijk wel naar de tv’ zei ik tegen mezelf. Ik heb het wel zo’n beetje gehad met dat drukke gedoe. Maar vanmorgen las ik pas dat as zondagavond Lionel Richie op Pinkpop optreed….zwijmel zwijmel…Maar ik heb geen kaartjes….nee…. en ben daarom niet aanwezig als Lionel straks op het podium staat.

Ik zeg tegen het theezakje “ik zou voor één dag willen ruilen met een Pinkpopbezoeker, en wel alleen de zondag”. Dan kan de Pinkpopbezoeker voor één dag mijn huiskamerbank “ervaren”. Met alle begrip dat dit nooit zal lukken ga ik zondag boven op de hoogste berg in Landgraaf staan, kijkend over het Pinkpopterrein, en zing dan (als Lionel naar het publiek kijkt) op hoge geluidssterkte  “Hello, Is it me you’re looking for?” I’am “fakking” here.

 

©missie M.

* Corry Brokken

Lieve beste majesteit,oud-koningin Beatrix,

In de krant van afgelopen vrijdag 3 juni stond dat de dag ervoor Corry Brokken op 83-jarige leeftijd was overleden. In 1957 won zij het Eurovisie Songfestival met het lied “Net Als Toen”.

Ze was advocaat, en werd later rechter in Den Bosch. Ze zong drie maal het Songfestival lang voordat ik geboren werd…..dus van die tijd weet ik niets. Helemaal niets. Maar haar mooie liedjes oa “Net zoals Toen”  kan ik nu nog steeds beluisteren. Corry Rust zacht.

https://youtu.be/e5gLyP977ew

Corry Brokken – Net Als Toen – Eurovision 1957 – The Netherlands – Winner

** Nacht van de Nachtvlinder

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Er is altijd wel een dag gereserveerd voor het een of ander.

Op 8 maart is het De Dag van de vrouw

Op 21 april Nationale dag van de secretaresse. Op het bureau van de secretaresse staat er dan een bloempje met een kaartje: “voor de secretaresse”

Op 12 mei is het De Dag van de zorg

Vandaag, 3 juni, is het “De Dag van de vermissing”

Morgen, 4 juni, is het de Dag van de Bouw

Overmorgen, 5 juni, is het De Dag van Kapitalisme

Overmorgen, 5 juni, is het Wereld Milieu dag

Maar vandaag 3 juni, morgen 4 juni én overmorgen 5 juni is het Nationale Nachtvlindernacht. Drie nachten achter elkaar. Misschien was “Nachten van de nachtvlinder” een betere benaming. Dan bekijken mensen ná 22.00 uur op meer dan 100 locaties in ons land nachtvlinders tijdens de Nacht van de Nachtvlinder. Terwijl ik nu op bed lig, lopen buiten mensen rond op zoek naar nachtvlinders vermoed ik. Buiten onweert het flink. Ik hoor de regen klateren. Het is modderig door de vele regenbuien van de afgelopen dagen. Op de vele nachtvlinderlocaties worden witte lakens met felle lampen opgezet. Bomen gesmeerd, en misschien word er gebruik gemaakt van vlindervallen las ik.

Of de vlinders met hun tere vleugeltjes naar het witte laken vliegen en daar in de schijnwerper gaan zitten….met dit regenweer…weet ik niet. Regenwormen vinden dit regenweer vast een feest, maar het is geen Nacht van de regenworm. Misschien is er niet eens een Dag van de regenworm.

Ik ben blij dat ik tussen de witte lakens lig met een zacht schemerlampje op het nachtkastje, met droge zachte bedsokken aan mijn voeten op ‘nacht van de nachtvlinder’.

Ik wacht wel tot 4 oktober. Met Werelddierendag zal ik eens zwaaien naar de nachtvlinders, niet met de vliegenmepper, en maak dan heel misschien een wit laken met zwarte letters: “weg met de mottenbollen”. Maar bij nader inzien….Dan eten de motten misschien mijn laken op.

Ooit vertelde een mevrouw dat er veel motten in haar huis woonden…..Nu ik er zo over nadenk….Ik heb haar nooit meer gezien. 😉

Welterusten.

©missie M.

 

 

 

 

 

* VVD

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Waar moet ik beginnen? Vanmorgen las ik in onze krant dat minister Edith Schippers (Sport en Volksgezondheid..of..Volksgezondheid, Welzijn en Sport) niet meer bij de volgende verkiezingen op de lijst zal staan. Zo ook VVD-er Henk Kamp (Economische Zaken) VVD-er Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) en VVD-er Melanie Schultz (Infra structuur en Milieu) hebben aangegeven niet meer terug te keren naar het volgende kabinet. Plus zes VVD kamerleden waaronder Anouska van Miltenburg.

Ik weet niet in welke volgorde ik nou moet beginnen.

Kijk….bij minister Schultz denk ik “mens doe wat, doe met Duitsland en Luxemburg mee en roep tot sluiting van die kerncentrales, want die zijn niet veilig”. Ze doet niets en zegt dat ze er heeft rondgelopen maar er was niks aan de hand volgens minister Schultz. De kerncentrales in Doel en Tihange zijn veilig zegt ze.Niets mis met de kerncentrales in België zegt ze. Maar minister Schultz er zijn toch scheurtjes en scheuren geconstateerd? De kerncentrales zijn verouderd en geregeld zijn er berichten over incidenten. Duitsland en Luxemburg roepen op tot sluiting maar minister Schultz ziet geen reden om België tot sluiting op te roepen. Als u het niet weet laat u dan adviseren. MOEILIJK MOEILIJK

Minister Kamp is 63 word bijna 64 jaar, en wil nu tot zijn pensioen rustiger aan gaan doen. Kan ik wel begrijpen….Afgelopen jaar had hij het zwaar door de aardbevingen in Groningen ten gevolge van gaswinning. “MOEILIJK MOEILIJK”.

Minister Edith….ze vertelde vorig jaar bij Linda de Mol nog dat men haar geschikt vond om premier te worden. Toen dacht ik nog  “MOEILIJK MOEILIJK” laat haar nou eerst die belofte (die kliniek voor Lymepatiënten) realiseren. Belofte maakt schuld. De premier wil nog een tijdje door als premier, en Edith moet dus nog op het reservebankje blijven. Ze wil niet meer terug in de kamer…en laat later weten of ze nog minister wil zijn…maar dan niet meer van Volksgezondheid.

Bij Anouska vind ik het niet zo gek dat ze niet meer terugkomt in de kamer. Een kamer-voorzitter die belangrijke stukken door de versnipperaar haalt om bewijzen te laten verdwijnen is MOEILIJK MOEILIJK.

Laten de ministers allemaal het mes in het varken steken? En niemand binnen de VVD die hun partijgenoot er op wijst dat het een kwalijke houding is als ie zwijgt in een belangrijke zaak?

Doei.

©missie M.

 

– Hoge gesloten VVD-deuren

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Snik snuiter de snuit…Ach majesteit, ik ben niet echt in juni-stemming, ik ben op zolder gekropen om een brief van 2014 op te zoeken. Een brief met de titel “Hoge kerkdeuren”.Snik…snik…het heeft alles te maken met Fred Teeven die in hoger beroep gaat omdat hij niet onder ede wil getuigen in een kindermisbruikzaak door hooggeplaatste personen, de Rolodex-zaak, een grote doofpot. Fred Teeven leidde destijds het onderzoek.

Snik snuiter de snuit….Zo triest want zelfs het OM vindt dat de geheimhoudingsplicht die Teeven destijds had als officier van justitie ook nu nog geldt, had de woordvoerster gezegd.

Laten we vooral transparant zijn en kinderen beschermen tegen misbruik van grote kerels.

Waarom wil Teeven niet getuigen? Om hoge heren de hand boven het hoofd te houden?  Hoezo beraad hij zich op zijn zwijgzaamheid? Als Demmink onschuldig is dan zou Teeven toch blij moeten zijn om eindelijk te getuigen zodat de onschuld aangetoond kan worden.Maar nee hij weigert onder ede te getuigen.

Waarom was iedereen ook alweer boos op het bisdom Roermond? Omdat het bisdom twee maanden op de hoogte was van het misbruik door voormalig bisschop Gijsen, en het niet aan de media-klok wou hangen, ….maar ze deden Gijsen niet beschermen. Ik neem aan dat ze zwegen uit schaamte want een kerk hoort te staan voor goedheid en zeker niet voor misbruik. De kerk had al veel te veel misbruikzaken in de doofpot gestoken. Maar wat is de motivatie van Teeven om zich zo te verzetten om te getuigen in deze vuile kindermisbruikzaak? Het kan geen schaamte zijn neem ik aan. Hij houd duidelijk hoge heren de hand boven het hoofd. Wie neemt het dan op voor deze jongens die misbruikt zijn? Komt er straks een film over deze zaak en roepen we dan met z’n allen ‘oh en ah’ maar vinden we het nu ‘gewoon’ dat Teeven wil zwijgen?

Snikkkk snuiter de snuit……waarom ik nog blijf snikken? Om de woorden die Edith Schippers in 2014 zei over ‘het zwijgen’ van het bisdom, maar nu zelf zwijgt of toestaat dat men zwijgt. Ze zelf een afwachtende houding heeft. Zij zit in dezelfde partij als Teeven,…..zo ongeveer in dezelfde positie als waar de bisschop van het Bisdom destijds in zat. Met dit verschil dat het Bisdom uit schaamte zweeg, maar dit wel met de slachtoffers had besproken.

In maart 2015 zag Edith de vele negatieve berichten rond de VVD als “imagoschade”. Ze dacht dat men de VVD voor de verkiezingen ‘moedwillig in een kwaad daglicht wou stellen’. Heeft Edith wel gelezen waar al die berichten vandaan kwamen? Teeven en Opstelten stapten niet zomaar ‘moedwillig’ op. Beide logen de ene leugen aan de andere. En nu zijn er nog geen verkiezingen. Waarom wil Teeven nu niet onder ede getuigen?

Doei.

©missie M.