* VVD

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Waar moet ik beginnen? Vanmorgen las ik in onze krant dat minister Edith Schippers (Sport en Volksgezondheid..of..Volksgezondheid, Welzijn en Sport) niet meer bij de volgende verkiezingen op de lijst zal staan. Zo ook VVD-er Henk Kamp (Economische Zaken) VVD-er Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) en VVD-er Melanie Schultz (Infra structuur en Milieu) hebben aangegeven niet meer terug te keren naar het volgende kabinet. Plus zes VVD kamerleden waaronder Anouska van Miltenburg.

Ik weet niet in welke volgorde ik nou moet beginnen.

Kijk….bij minister Schultz denk ik “mens doe wat, doe met Duitsland en Luxemburg mee en roep tot sluiting van die kerncentrales, want die zijn niet veilig”. Ze doet niets en zegt dat ze er heeft rondgelopen maar er was niks aan de hand volgens minister Schultz. De kerncentrales in Doel en Tihange zijn veilig zegt ze.Niets mis met de kerncentrales in België zegt ze. Maar minister Schultz er zijn toch scheurtjes en scheuren geconstateerd? De kerncentrales zijn verouderd en geregeld zijn er berichten over incidenten. Duitsland en Luxemburg roepen op tot sluiting maar minister Schultz ziet geen reden om België tot sluiting op te roepen. Als u het niet weet laat u dan adviseren. MOEILIJK MOEILIJK

Minister Kamp is 63 word bijna 64 jaar, en wil nu tot zijn pensioen rustiger aan gaan doen. Kan ik wel begrijpen….Afgelopen jaar had hij het zwaar door de aardbevingen in Groningen ten gevolge van gaswinning. “MOEILIJK MOEILIJK”.

Minister Edith….ze vertelde vorig jaar bij Linda de Mol nog dat men haar geschikt vond om premier te worden. Toen dacht ik nog  “MOEILIJK MOEILIJK” laat haar nou eerst die belofte (die kliniek voor Lymepatiënten) realiseren. Belofte maakt schuld. De premier wil nog een tijdje door als premier, en Edith moet dus nog op het reservebankje blijven. Ze wil niet meer terug in de kamer…en laat later weten of ze nog minister wil zijn…maar dan niet meer van Volksgezondheid.

Bij Anouska vind ik het niet zo gek dat ze niet meer terugkomt in de kamer. Een kamer-voorzitter die belangrijke stukken door de versnipperaar haalt om bewijzen te laten verdwijnen is MOEILIJK MOEILIJK.

Laten de ministers allemaal het mes in het varken steken? En niemand binnen de VVD die hun partijgenoot er op wijst dat het een kwalijke houding is als ie zwijgt in een belangrijke zaak?

Doei.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.