*** Hello

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vanmorgen had ik een klein gesprek met het labeltje van mijn theezakje. De vraag was “met wie zou je één dag willen ruilen?”

Normaal hoef ik daar niet zo lang over na te denken. Ik zou met U één dag willen ruilen. Een dagje maar, geen twee of drie, daarna ruilen we weer terug. Ik zou mijn special-moments-servies uit de kast halen… Maar toen ik de krant had gelezen bedacht ik me dat het dit weekend niet gaat lukken….want ik was eerst niet van plan om naar Pinkpop te gaan, maar zou nu wel graag naar Pinkpop willen gaan…en dat kan ik niet als oud-koningin Beatrix doen….niet op de manier zoals ‘missie’ zou gaan…zonder bodyguards, geen Beatrix-pakje, en luid mee zingend.

Majesteit, ik was er toen Bruce op Pinkpop was, ik was er toen Metalica er was, ik was er toen vele anderen er waren. Toen vorig jaar The Rollingstones er waren was ik er niet…en dit jaar komt oa Paul Mc Cartney, en ik ben er weer niet. Nee. Het is een ras-artiest, een goeierd, vooral op deze leeftijd nog een tournee doen vind ik klasse, maar ik heb tot vanmorgen geen moment gedacht “ik wil naar Pinkpop”. De kranten vermelden al weken dat sire Paul naar Pinkpop komt. ‘Ach ik kijk wel naar de tv’ zei ik tegen mezelf. Ik heb het wel zo’n beetje gehad met dat drukke gedoe. Maar vanmorgen las ik pas dat as zondagavond Lionel Richie op Pinkpop optreed….zwijmel zwijmel…Maar ik heb geen kaartjes….nee…. en ben daarom niet aanwezig als Lionel straks op het podium staat.

Ik zeg tegen het theezakje “ik zou voor één dag willen ruilen met een Pinkpopbezoeker, en wel alleen de zondag”. Dan kan de Pinkpopbezoeker voor één dag mijn huiskamerbank “ervaren”. Met alle begrip dat dit nooit zal lukken ga ik zondag boven op de hoogste berg in Landgraaf staan, kijkend over het Pinkpopterrein, en zing dan (als Lionel naar het publiek kijkt) op hoge geluidssterkte  “Hello, Is it me you’re looking for?” I’am “fakking” here.

 

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.