**Oost west ….

Lieve beste majesteit,

Ik kan mijn kompas niet vinden. Ik zoek het i.v.m met het weerbericht.

Het weerbericht van vandaag:

Vanuit het oosten en noordoosten zou het vanmorgen beginnen met zon. Daarna bewolking.

Dan zou aan het eind van de ochtend regen volgen van uit het westen.

Rond de middag een matig tot vrij krachtige zuidelijke wind. Aan de zee zelfs windkracht 7

Morgen is er minder wind, het blijft niet helemaal droog, wel iets meer zon, vooral in het noorden.

Ik zag in de ochtend geen zon, er is geen regen gevallen aan het eind van de ochtend, de wind in het middaguur is niet van betekenis…waar zit ik ergens? Zit ik al in het weerbericht van morgen?

Doei.

©missie M.

ps. het is nu een paar uur later en het regent en waait. Dus loop ik geen dag vooruit maar een paar uur achter.

*Zonnestralen en vogelgefluit

Lieve beste prinses Beatrix,majesteit,

Komend weekend is het carnaval. Vaak is het dan koud en soms ligt er sneeuw. Maar vandaag was het lenteweer in Limburg.

Ik heb al een Citroenvlinder zien fladderen en een hommel sprong boven op een crocus. Ik fietste door het bos en hoorde aan de linkerkant van het pad ‘kwetter kwetter kwetter’ hoog in een boom, en rechts van het pad kwam vanuit een hoge boom het antwoord in dezelfde vogeltaal. Zonnestralen en vogelgekwetter….zuchttttt….wat mooi.

Welterusten.

©missie M.

*Goud voor Jorrit

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Zag U Jorrit en zijn coach vanavond bij DWDD ?

Jorrit won goud met grote voorsprong van Sven. Sven was bitterzuur omdat hij daardoor zilver won op de 10 km. Hij klaagde na de finish dat hij tijdens die wedstrijd pijn in zijn rug had enz. Du’h, Jorrit was gewoon sneller dan Sven. Enfin, wat staat er dan op de voorpagina van de krant “weer geen goud” terwijl Jorrit op een prachtige manier goud had gewonnen. En De Jong superblij met brons was. Draait het dan allemaal om één sporter? Het had zo mooi gestaan als er op de voorpagina stond:  “Hiep hoi, goud voor Jorrit”. Die jongen was verpletterend winnaar geworden, net zoals Jorien.

Dan de achtervolging-wedstrijd. Vier personen worden gekozen, waarvan de gouden-winnaar-Jorrit op de reservebank moest en daardoor dus niet mee kon doen. Terwijl Sven toch zo’n last van zijn rug had ???? De coach van Jorrit informeert nog met de woorden ” ik hoop toch wel dat hij mee mag doen”, waarop hij als antwoord krijgt “nee dat ligt te gevoelig”. Drie keer raden voor wie dat gevoelig kon zijn. Voor Sven? Voor zijn familie? Voor zijn fans ? Voor de makers van reclamefilmpjes waarin Sven en zijn moeder de hoofdrol spelen? En Jorrit dan? De familie van Jorrit? De fans van Jorrit? De echte sport? Wat word sport dan toch een bedorven spel als het zo gaat.

Kan U geen goed woordje doen bij de koning? Dat er een regel in het wetboek word toegevoegd. Dat sport op deze manier niet sportief is. Als Sven niet blij is met zilver en daarom de gouden winnaar op de bank moet blijven zitten…..Dat is net zoiets als wanneer Toos verkozen word tot ‘miss World’ bij de miss World-verkiezing, omdat de echte miss World in haar slaapkamer word opgesloten en niet met de verkiezing mag mee doen. Nee dat is geen eerlijke sport.

Doei.

was getekend, ©missie M.

***Heeft u het ook wel eens dat….

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Heeft U het ook wel eens dat U het beu bent steeds op hakkenschoentjes te lopen?.
Heeft U het ook wel eens dat u liever met de vuist op tafel slaat in plaats van de brave dame uit te hangen?
Heeft U het ook wel eens dat U niet lekker in Uw  Koninklijk-vel zit ?
Dat U liever een frikadel met cola eet in plaats van een porseleinen-kopje thee met een muffin erbij.
Heeft U het ook wel eens dat het U allemaal even teveel is en geen zin heeft in een biologisch-viooltje op een warme muffin?
Dat U geen zin heeft in opschepperige hofdames, buurvrouwen of vriendinnen?

Dat U liever een ander hoedje op Uw hoofd zet dan dat hoedje dat op Uw bedsprei ligt?
Dat U geen zin heeft in Facebook maar liever anoniem wil blijven?
Dat U soms de bomen door het bos niet meer ziet, het uit zou willen schreeuwen, en dat men dan zegt “laten we het gezellig houden”.
Heeft U het ook wel eens dat U niet goed uit Uw woorden kan komen, even niks weet te vertellen, terwijl U normaal een spraakwaterval bent?
Dat U bij een deftig boeket rozen denkt “geef mij maar liever een crocus-met-kluit”
Heeft U het ook wel eens dat U overdreven bezorgd bent of het blouseje wel past bij Uw rokje? Of dat U liever een baggy spijkerbroek wil dragen in plaats van een kanten blouseje op een plisee-rok
Dat U twee keer in de spiegel kijkt of de rok niet in Uw broekje zit na een toiletbezoek
Heeft U het ook wel eens dat U schrijffouten maakt en geen zin heeft dat de hofdames de foutjes corrigeren?

Heeft U ook wel eens schoon genoeg van fotografen die met hun lens op de loer liggen? Heeft U ook wel eens geen zin om lief te zijn? Dat U liever gaat schoffelen in de tuin in plaats van lintjes doorknippen?

Dat U liever een droge aardappel eet in plaats van kreeft?

Ik ook, maar nu ga ik weer verder. Lekker kopje thee met muffin en dan weer aan het werk.

Doeiiiiiiiiiii

©missie M.

**lange naam voor baantje

Lieve beste majesteit,

Miranda is kapster

Carla is schooljuf

Michel is automonteur

Franciscus is paus

Piet is leraar

Yvonne is ziekenverzorgende

Carola is juf op een kinderdagverblijf

Tanja is tandarts

Bram is advocaat

Bram is adviseur

Carien is poetshulp

Pierre is metselaar

Wim is stucadoor

René is slager

Pascal is bakker

Judith is kassiëre

Mandy is model

Sven is topsporter

Paul is groenteboer

Paulien is arts

Uw schoondochter Maxima is koningin én “speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling”.

Ik wens U een fijne nachtrust, Doei.

©missie M.

 

 

 

*Mammismo

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Weet U wat ik afgelopen dinsdag in de krant las? De Italiaanse kerk vind mammismo een reden om een Italiaans huwelijk ongeldig te laten verklaren.Volgens een gerechtelijke vicaris Paolo Rigon én ook het hoofd van het college van kardinalen Angelo Sodano zijn moederliefhebbende  aanhankelijke Italiaanse moederkindjes soms “niet in staat aan huwelijkse plichten te voldoen“. Als de man voor elk besluit of actie dat men als stel zou moeten ondernemen eerst toestemming vraagt aan de moeder, kan dat een reden zijn om het huwelijk ongeldig te verklaren.

Zo dat weten we dus ook weer.

Welterusten, doei.

©missie M.

*prins Harry en prins William

Lieve beste majesteit,

Ik zag een foto in de krant van afgelopen zaterdag waarop de Britse prins William staat. Hij en zijn broer prins Harry gingen onaangekondigd vroeg in de ochtend helpen met zandzakken sjouwen tegen het wassende water. Dit deden ze om steun te betuigen aan de slachtoffers van de overstromingen, aldus het Koninklijk Huis. Prins William had tegen  journalisten gezegd dat ze beter konden helpen in plaats van met camera’s rond te lopen.

Zo gaaf…zo stoer en zo geweldig en goed. Hoera voor prins William en hoera voor prins Harry.

Majesteit, als dit geen prachtig stukje voor het slapen gaan is dan weet ik het niet meer. Slaap lekker.

Was getekend missie M.

©missie M.

*De flip en de lutz

Lieve beste majesteit,

Zag U de kunstschaatsers? Geweldig mooi hé. En na een tijdje kijken kende ik woorden die ik normaal nooit hoor. De pirouette, de dubbele axel, dubbele rittberger,
axel, salchow, flip, lutz en spot…en vast nog wel meer  Schaatsen, Ik ken er niks van…en al helemaal geen axel of salchow….soms probeer ik een halve pirouette naast het bed….dan is de val niet zo enorm.

Wat ik eigenlijk ook een rare kunst vond was dat een ijsbeer afgelopen zondag in de dierentuin van Stuttgart  de jas van een bezoeker opat. De bezoeker had per ongeluk de jas in het verblijf laten vallen. Helaas, de jas werd de ijsbeer fataal en stierf. Hoe haalt een ijsbeer het in zijn hoofd om een jas op te eten?…ik bedoel…hij heeft geen benul van mode…maar hij heeft toch wel een reukzintuig om er achter te komen dat het alleen een stoffen ding is. Geen botje of biefstuk aanwezig. En toen ging die dood van de jas. Of zal die bezoeker misschien een potje pilletjes in zijn jas hebben gehad?

Dan maar liever praten over de lutz en de flip.

Welterusten,doei.

©missie M.

***Parfumgeurtje

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Ik ga het nu niet hebben over het “Thank You Beatrix-feest” want dat feest stond al lang en breed in de belangstelling. U had 2,5 miljoen kijkers en daar was ik er één van. Even moest ik wegzappen toen ik dat lachende gezicht van de heer Rutte zag, dat was me net wat teveel “Thank Tou”.

Ik ga het vandaag niet over ‘zeur zeur’ hebben. Neeeheee ik ga het hebben over een speciaal geurtje. Het stond in onze krant. Het is een parfumflesje met een dop dat een trechtertje is. Want….aan dit geurtje moet men 10 druppels urine toevoegen voor het persoonlijk tintje…geurtje niet kleurtje bedoel ik. Het moet dan Uw eigen urine zijn en niet dat van een of andere burgemeester, koetsier of hofdame….dat zou niet meer zo persoonlijk zijn natuurlijk.Tien druppels dus en geen druppel meer.

Ik wist wel dat urine gebruikt werd in de farmaceutische industrie….maar dat was altijd ver-van-de-bed-show…, de “wat-je-niet-ziet-bestaat-niet-gedachte”. En die urine word vast gesteriliseerd, ontsmet, en mooi-gemaakt-verpakt. Een uitvinding waar Wubbo Ockels vast voor naar de maan is gevlogen. Maar urine ‘puur, onverdund, zonder conserveermiddel, en rechtstreeks’ toevoegen? Getsie.

Als we van het toilet komen, een plasje hebben gedaan, wassen we onze handen….Jawel…en dat handen wassen doe je niet zomaar.

O wat ruik je lekker, wat heb je opgesprietst? Peety van O’driu. Wedje dat geen enkele kamerdame of hofdame stiekem aan Uw parfum zal gaan.

Urine opvangen doe ik alleen als ik me ziek voel en de dokter zegt “breng je plasje mee”. Ik doe het dan in een goed sluitbaar potje en dan nog twee plasticzakken er omheen. En twee keer in mijn leven ving ik het op om in een fles te doen….dat waren de grote flessen van Moeders-voor-Moeders. Nee nooit om het in mijn parfumflesje te gieten.

Men zou denken dat het een bezuinigingsmaatregel betreft….maar dat kan het nooit zijn met die vraagprijs. Hoe gaat men dit geurtje testen in de winkel? Testen zal toch moeten vind ik, want het flesje parfum, dat zonder die tien druppels eigen urine on-af is, ….of tja dan mist het net dat speciale persoonlijk tintje, ….kost 150 euro.

Ben ik nou ouwerwets of gewoon heel voorzichtig?

Doei.

©missie M.

**Voor de sier

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Uw zoon ‘de koning’ kreeg een week of twee geleden namens de mannen en vrouwen van de landmacht een sabel als symbool van daadkracht en saamhorigheid. Het overhandigen leverde wel wat klungel-achtige beelden op. Maar dit terzijde, hij heeft ‘de sabel van daadkracht en saamhorigheid’ gekregen. De koning gaf toen symbolisch een stuiver…of een kwartje. In ieder geval veel te weinig. Gebruikt hij die sabel ook wel eens of hoort die alleen langs de broekspijp te hangen? Voor de sier.

Ongeveer in diezelfde week las ik dat bij een veilinghuis in Hongkong een 6-literfles Schotse whisky is verkocht voor bijna 467.000 euro. De fles heeft een hoogte van 70 centimeter en is van kristal. Oké, de afmeting 70 cm., de inhoud van 6 liter, materiaal fles is kristal…..Ik schat de waarde van die fles op pakweg 100 euro. Mooi voor de sier. Maar wie betaalt er nou 466.900 euro voor een neut van 6 liter? Is de dorst of de zin in een whisky met de naam “M”Decanter zo groot of is het een soort belegging?…of toch voor de sier?

Ik wil het morgen wel hebben over een apart geurtje, maar nu ga ik slapen.

Welterusten. Doei.

©missie M.