Morgen is het koningsdag

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Het was een hectische week tot nu toe. Dan weer gedoe met Mark ….met zijn memo’s…schei uit schei uit….op het nieuws hoorde ik dat de geloofwaardigheid van Mark Rutte een deuk had opgelopen. Die deuk is al oud. Wie er op koningsdag een lintje krijgt is altijd een verrassing, maar volgens mij is er één iemand dit jaar zeker géén lintje krijgt.

Vandaag zag ik prachtige nieuwe foto’s van ons koningspaar met hun drie prachtige dochters. Wat zal U trots zijn.

Morgen is het koningsdag. Allereerst zal ik morgenvroeg mijn oranje sneakers van zolder halen. Dat was er vandaag niet van gekomen. En dan stap ik er mee door het huis, en ’s middags op de fiets. Maar nu ga ik slapen. Welterusten.

 

 

Zoon voor William en Kate

Achhh ochhh Majesteit, De Engelse prins William en zijn Kate hebben vanmiddag een  zoon gekregen. Vanochtend is Kate met weeën opgenomen en om 12:00 uur Nederlandse tijd was het derde kindje er.

Hoe het kindje gaat weten weet nog niemand. Misschien dat William en Kate het nog niet eens weten…hoewel William fan is van een voetbalclub Aston Villa.Toen voetballer Jack Grealish een goal had gemaakt zei de prins: “Ik ga ervoor zorgen dat de baby Jack gaat heten”,  “Of Jackie.” Maar we zullen het zien als de tijd er rijp voor is. Maar als Kate een andere naam heeft uitgezocht zullen ze eerst nog maar eens om de tafel gaan zitten.

Doeiiii

 

ps. Ik las vandaag (27 april) dat de namen van het kindje Louis Arthur Charles is. Dat betekent dat zijn officiele naam His Royal Highness Prince Louis of Cambridge zal zijn. Zó mooiiiiii die namen.

Prinses Christina concours

Lieve beste majesteit,

Morgen 21 april is de Nationale finale van het prinses Christina Concours. Ik dacht “finale? het zal wel met muziek te maken hebben, met zingen of piano spelen, en niet met paardrijden of tennis” want Uw zus zingt ook, dacht ik toen. Ik zag een filmpje toen ze heel mooi naast een piano stond en het lied “My Sweethart is the man in the moon” zong. Uw ouders zaten in het publiek en ze waren trots zo te zien. Uw zus houd van klassieke muziek. Ze was op haar zesde begonnen met pianoles heb ik haar horen zeggen, ze liep altijd zingend door de gangen van het paleis en toen werd ze zangeres. Het prinses Christina concours stimuleert kinderen om met mooie muziek bezig te zijn zei Uw zus vorig jaar in een interview.

Ik zing ook, maar niet op een podium, en misschien dat niet iedereen dat mooi noemt. Enfin ik weet nu wat meer over het prinses Christina concours. Uit honderden jonge muzikanten tussen de 12 en 21 jaar zijn de afgelopen maanden acht getalenteerde muzikanten gekozen.Om 16.30 uur is morgen dan de prijsuitreiking die door Uw zus H.K.H. Prinses Christina der Nederlanden word gedaan. En het is dit jaar het 50-ste prinses Christina Concours. Dan heb ik er 49 keer niet veel van gemerkt. Gaat U er ook naar toe? Ik ga ik nu slapen. Welterusten.

Doei.

©missie M.

Amalia-pop

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

De laatste tijd heb ik steeds weer dat liedje “99 luftballons” van Nena in mijn hoofd. Woensdag zag ik een grote foto in de krant waarop president Trump aan een lange tafel zit met aan zijn rechterzijde 3 streng kijkende mannen, waarvan 2 in donkerblauw militair pak met veel insignes op de borst links en rechts. Aan de linkerzijde van Trump ook 3 streng kijkende mannen waarvan er 1 in groensig militair pak, met wat sterren op de schouder en ook veel kleurige insignes op de borst. Hoeveel mannen er nog meer aan tafel zitten is niet te zien. Ik kan op de foto vier dikke fluffige microfoons op lange stangen zien, drie schemerlampjes en twee vlaggen tegen de muur, en blaadjes papier op tafel, dus geen eten, anders zou men denken dat het een scene zou zijn uit een film over “Het Laatste avondmaal met de apostelen”.

Onder de foto staan de domme woorden van Trump “Beest Assad gaat een hoge prijs betalen.” Beledigen en dreigende taal. Tjonge jonge jonge, Het zijn altijd gewone burgers die een hoge prijs betalen als de hoge pieffen besluiten om bommen te  gooien. In het artikel lees ik dat het regime-Assad de beschuldiging ontkent, Rusland waarschuwt voor overhaaste conclusies. De Verenigde Naties zeggen dat ze het door Syrische hulpverleners gemelde gebruik van gifgas niet kunnen verifiëren.

Majesteit, misschien ligt de krant nog in Uw krantenbak of oud-papierdoos. Als U naar de foto kijkt…wat ziet U dan? Het is natuurlijk mooi dat er een leger is dat over de vrede wil waken. Maar op deze foto zie ik 7 mannen die bijna staan te popelen om de wapenindustrie een flinke boost te geven. Of heb ik het mis? U mag me gerust flink van katoen geven als ik het verkeerd zie. U bent de koningin geweest en heeft vast veel opleidingen en cursussen gevolgd over zulke zaken. Ik zal de foto uitknippen en de rest van de krant maar bij het oud papier doen. Volgende keer maar weer een kort verslag over het stuifmeel en pollenseizoen?

Liever heb ik het met U over een andere Rus. Een Russische kunstenares met de naam Elena Timkaeva. Waarom ik het met U daarover wil hebben? Zij heeft een pop gemaakt die de gelijkenis heeft van prinses Amalia. Een soort Amalia-Barbie-pop van 69 cm hoog. Komend weekend is de pop op een expositie te zien, daarna word de pop geveild. De kunstenares hoopt zeker 1500 euro te krijgen. De opbrengst gaat naar “Make a Wish Foundation”.

De pop lijkt wel op Amalia maar is toch niet zo mooi als Amalia, ….de pop lijkt wel een beetje op Dolly Parton in jonge jaren vanwege het blonde kapsel van de pop. Ik zou de pop niet graag in het duister willen tegen komen. Dat heb ik met poppen die op iemand lijken, een lach op het gezicht hebben maar dan toch niet bewegen. Vindt Uw zoon en zijn Maxima dit goed? Wat zou Amalia er van vinden dat er een pop met haar gelijkenis is gemaakt, en die straks misschien ergens in een etalage of boekenrek staat te pronken? Of onder een glazen stolp bij een appeltjes-van-Oranjefan op het nachtkastje.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

De dokter van Anna’s nicht

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Laatst las ik dat Buckingham Palace liet weten dat prins Philip een nieuwe heup had gekregen en dat de operatie succesvol was verlopen. De 96 jarige echtgenoot van Queen Elizabeth voelde zich goed en kon beginnen met revalideren. Dat is mooi hé. Bijna honderd en dan nog een renovatie van de heup.

Zo’n succesverhaal is blijkbaar niet meer vanzelfsprekend. Ik zat gisteren tegenover Anna. Anna was aan het woord en ik kwam er met geen speld tussen. De 72 jarige nicht van Anna had klachten en ging naar de dokter: “dokter ik heb hier zo’n pijn”. De dokter zei “dat is de leeftijd”. De volgende keer ging de nicht weer naar de dokter “dokter ik heb toch zo’n pijn en hou het bijna niet uit” De dokter zei “u mag 8 paracetamol per dag nemen” De keer daarop ging nicht weer naar de dokter, “Dokter dokter ik kan niet meer, waarom stuurt u mij niet naar het ziekenhuis voor onderzoek”. De dokter zegt “het kan een lichte verstopping zijn in de halsslagader, maakt u zich nou maar niet te druk”. Majesteit, het was niet de leeftijd, ook niet de halsslagader, het was vooral een lakse houding van de dokter.

Nadat ik naar Anna had geluisterd dwaalde ik in gedachten een beetje af, want ook ik ken iemand die best wel erg ziek is, maar niet meer naar de dokter wil omdat het nare gevoel ‘er niet meer toe te doen’ net zo pijnlijk is dan de lichamelijke klachten. Zij is 54 en kreeg te horen ‘maar eigenlijk ben je gewoon een oude vrouw’, Maar vooral vond zij het vreselijk om te merken dat de dokter geen moeite wil doen om onderzoek in het ziekenhuis te laten doen. “Een neuroloog kan toch niets vinden” had de dokter gezegd. Majesteit, de vrouw noemde toch duidelijke klachten en de vraag ‘zou het lyme kunnen zijn’? De dokter antwoordde ‘nee die klachten passen helemaal niet bij lyme’. Majesteit, ik heb het nagezocht en die klachten passen wél bij die aandoening wat mevrouw had genoemd.

Triest hé

Ik ga maar weer eens verder, doei.

©missie M

Lenteweertje

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat was het toch mooi weer dit weekend. Zo plotsklaps zomers warm. Dan is er wel meteen een explosie van stuifmeel en pollen in de lucht. De vlindertjes fladderden door de lucht, de gele Citroenvlinder,de Dagpauwoog, het Grote koolwitje of het Kleine koolwitje…ik zie het verschil niet zo goed tussen die witjes, en al helemaal niet als ze snel fladderen, dan de vogels die druk kwetterden en hun deuntjes floten. Ik las de krant en toen ik even opkeek had de Seringenboom plotsklaps kleine blaadjes gekregen.

Nu ga ik mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

Spanje

Ach ach ach majesteit,”troubles in Paradeis”. Ik zag een filmpje van de Spaanse koninklijke familie ná de paasmis in Mallorca. Bij het verlaten van de kathedraal lopen de hoogheden handjes-gevend naar buiten. De twee dochters van koning Filip VI en de 45 jarige koningin Letizia waren er ook bij. Als Sofia, de jongste dochter, net iemand een handje geeft trekt haar oma, de 79 jarige koningin Sofia, aan Sofia en aan Leonor om samen met haar kleindochters te poseren voor de camera’s.

Koningin Letizia ziet dat, loopt voorlangs naar de vrouw waar Sofia een handje aan gaf. En probeert dan te voorkomen dat haar schoonmoeder met haar dochters op de foto gaat. De moeder van koning Filip houd haar kleindochters stevig vast als Letizia voor haar staat. Leonor duwt dan de hand weg van haar oma maar oma houd vast en is het duidelijk niet eens met Letizia. Koning Filip probeert ‘het’ te sussen. Als ze buiten zijn gaan ze wel gezamenlijk op de foto. De oma geeft Leonor een kus op het voorhoofd en Letizia veegt de zoen ‘subtiel’ weg.

De vader van koning Filip, Juan Carlos kijkt toe. Het zou niet meer boteren tussen zijn vrouw, koningin Sofia en zijn schoondochter Letizia.

We weten natuurlijk niet waarom het niet meer botert tussen koningin Sofia en Letizia. Letizia was vroeger journaliste/nieuwslezeres en toen was nog alles koek en ei. Volgens de Spaanse krant is er een ommekeer gekomen na de geboorte van de dochters.

Ik ga nu snel mijn tanden poetsen en slapen. Welterusten.

 

 

 

________________________________________________________

 

 

 

 

 

De bruiloft

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vorige week was Uw zoon in Maastricht, bij de opening van ‘De Groene strook”. Hij droeg een licht blauw pak met een gele stropdas. Die kleur was niet mijn smaak…maar mijn smaak is niet zo koninklijk verantwoord. Ik dacht wel ‘waarom heeft Maxima hem geen advies gegeven door te zeggen “die zou ik niet doen als ik jouw was” Maar ach, het is maar een pak en een gele slieps. Over smaak valt niet te twisten.

Toen ik zaterdag naar Blauw Bloed keek zag ik de sympathieke Deense koningin Margerethe. Ze had paaseieren geverfd en de mooiste in de paasboom gehangen zei de presentator van Blauw Bloed. Er kwam ‘een paasei hangend aan een takje’ in beeld. Een geverfd ei waar bij ik zei “als dat haar mooiste ei is dan wil ik de lelijkste eieren wel eens zien”. Maar ach, deze koningin heeft wel effe lekker haar eigen paaseitjes geverfd. Dat scoort punten. Ook al vind ik het paasei niet mooi, het gebaar is wel heel mooi.

Over smaak valt niet te twisten…en over dure uitgaven hebben we niks over in te brengen. De verlovingsring van Meghan Markle zou 280.000 euro kosten. Twee honderd tachtigggg duizenddd euro’s. Daar kan men een hele boel belangrijke dingen van kopen. Dat is een vet bedrag alleen voor één ring. En dan zijn ze nog niet klaar.  Want alleen al de veiligheidsoperatie’ zou in de miljoenen gaan lopen. Volgens sommige schattingen zal de ‘beveiligingsoperatie’ omgerekend 34 miljoen euro gaan kosten. U hoort het goed, vier en dertig miljoennnnn. Bij dat bedrag hebben de bruiloftgasten nog geen gebakje en kopje thee.

Als U voor het huwelijk naar kasteel van Windsor toe gaat moet U door een detectiepoortje. Geloof me maar dat dit een heel ander poortje zal zijn dan bij de Hema.

Stalen obstakels moeten een aanslag voorkomen stond in de krant de Evening Standard ‘op gezag van de politie’. Ook zullen alle automobilisten die naar Windsor gaan worden gecontroleerd, gescreend en ook de tassen worden doorzocht.

Er worden voor het huwelijk meer dan 100.000 belangstellenden verwacht. Voor de plechtigheid in de St.Georg’s Chapel zullen zeshonderd mensen aanwezig zijn. Ik las ook dat van 4200 politiemensen in de regio alle verlof zijn ingetrokken.

Als Maxima haar clutch, die ze van Hollande kreeg, mee neemt is ze snel klaar in de rij bij de ‘tassencontrole’ want daar past niet veel in. Een beugel-bh zou nog wel wat oponthoud kunnen geven bij het detectiepoortje lijkt mij. Die beveiliging zal er natuurlijk niet alleen voor Meghan en Harry zijn, want die twee lopen toch al maanden bijna overal rond zonder stalen obstakels en detectiepoortjes. Die beveiliging zal er ook zijn voor de voorname gasten.

Majesteit, Ik ga slapen, welterusten.

©missie M.