Spanje

Ach ach ach majesteit,”troubles in Paradeis”. Ik zag een filmpje van de Spaanse koninklijke familie ná de paasmis in Mallorca. Bij het verlaten van de kathedraal lopen de hoogheden handjes-gevend naar buiten. De twee dochters van koning Filip VI en de 45 jarige koningin Letizia waren er ook bij. Als Sofia, de jongste dochter, net iemand een handje geeft trekt haar oma, de 79 jarige koningin Sofia, aan Sofia en aan Leonor om samen met haar kleindochters te poseren voor de camera’s.

Koningin Letizia ziet dat, loopt voorlangs naar de vrouw waar Sofia een handje aan gaf. En probeert dan te voorkomen dat haar schoonmoeder met haar dochters op de foto gaat. De moeder van koning Filip houd haar kleindochters stevig vast als Letizia voor haar staat. Leonor duwt dan de hand weg van haar oma maar oma houd vast en is het duidelijk niet eens met Letizia. Koning Filip probeert ‘het’ te sussen. Als ze buiten zijn gaan ze wel gezamenlijk op de foto. De oma geeft Leonor een kus op het voorhoofd en Letizia veegt de zoen ‘subtiel’ weg.

De vader van koning Filip, Juan Carlos kijkt toe. Het zou niet meer boteren tussen zijn vrouw, koningin Sofia en zijn schoondochter Letizia.

We weten natuurlijk niet waarom het niet meer botert tussen koningin Sofia en Letizia. Letizia was vroeger journaliste/nieuwslezeres en toen was nog alles koek en ei. Volgens de Spaanse krant is er een ommekeer gekomen na de geboorte van de dochters.

Ik ga nu snel mijn tanden poetsen en slapen. Welterusten.

 

 

 

________________________________________________________

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.