De bruiloft

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vorige week was Uw zoon in Maastricht, bij de opening van ‘De Groene strook”. Hij droeg een licht blauw pak met een gele stropdas. Die kleur was niet mijn smaak…maar mijn smaak is niet zo koninklijk verantwoord. Ik dacht wel ‘waarom heeft Maxima hem geen advies gegeven door te zeggen “die zou ik niet doen als ik jouw was” Maar ach, het is maar een pak en een gele slieps. Over smaak valt niet te twisten.

Toen ik zaterdag naar Blauw Bloed keek zag ik de sympathieke Deense koningin Margerethe. Ze had paaseieren geverfd en de mooiste in de paasboom gehangen zei de presentator van Blauw Bloed. Er kwam ‘een paasei hangend aan een takje’ in beeld. Een geverfd ei waar bij ik zei “als dat haar mooiste ei is dan wil ik de lelijkste eieren wel eens zien”. Maar ach, deze koningin heeft wel effe lekker haar eigen paaseitjes geverfd. Dat scoort punten. Ook al vind ik het paasei niet mooi, het gebaar is wel heel mooi.

Over smaak valt niet te twisten…en over dure uitgaven hebben we niks over in te brengen. De verlovingsring van Meghan Markle zou 280.000 euro kosten. Twee honderd tachtigggg duizenddd euro’s. Daar kan men een hele boel belangrijke dingen van kopen. Dat is een vet bedrag alleen voor één ring. En dan zijn ze nog niet klaar.  Want alleen al de veiligheidsoperatie’ zou in de miljoenen gaan lopen. Volgens sommige schattingen zal de ‘beveiligingsoperatie’ omgerekend 34 miljoen euro gaan kosten. U hoort het goed, vier en dertig miljoennnnn. Bij dat bedrag hebben de bruiloftgasten nog geen gebakje en kopje thee.

Als U voor het huwelijk naar kasteel van Windsor toe gaat moet U door een detectiepoortje. Geloof me maar dat dit een heel ander poortje zal zijn dan bij de Hema.

Stalen obstakels moeten een aanslag voorkomen stond in de krant de Evening Standard ‘op gezag van de politie’. Ook zullen alle automobilisten die naar Windsor gaan worden gecontroleerd, gescreend en ook de tassen worden doorzocht.

Er worden voor het huwelijk meer dan 100.000 belangstellenden verwacht. Voor de plechtigheid in de St.Georg’s Chapel zullen zeshonderd mensen aanwezig zijn. Ik las ook dat van 4200 politiemensen in de regio alle verlof zijn ingetrokken.

Als Maxima haar clutch, die ze van Hollande kreeg, mee neemt is ze snel klaar in de rij bij de ‘tassencontrole’ want daar past niet veel in. Een beugel-bh zou nog wel wat oponthoud kunnen geven bij het detectiepoortje lijkt mij. Die beveiliging zal er natuurlijk niet alleen voor Meghan en Harry zijn, want die twee lopen toch al maanden bijna overal rond zonder stalen obstakels en detectiepoortjes. Die beveiliging zal er ook zijn voor de voorname gasten.

Majesteit, Ik ga slapen, welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.