** Belgische mop

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vorige week zag het er even uit dat geen gemeente zich zou aanmelden voor de Sint-intocht, uit angst voor de rellen van anti-Pieters. Maar gelukkig melden Harderwijk en Hengelo zich al vrij vlug aan. Jippiejahee.

Heeft U gisteren naar DWDD gekeken? Oud-minister Lilianne Ploumen vond het niet zo gepast om moppen over Belgen te maken of vertellen, ze dacht dat er mensen mee gekwetst werden….zuchtttt…Dat zei ze, Echt waar. Ze beweerde dat Nederlanders grappen over Belgen maken “vanuit superioriteit”……Majesteit, Drink maar even een slokje water, doe maar een kussentje in de rug, leg maar een nat washandje op het voorhoofd…. ik wacht wel. Majesteit, ik heb met Belgische collega’s gewerkt en het was dolle pret als we moppen gingen vertellen. Zij lachten net zo hard om onze moppen als dat wij lachten om hun moppen over Hollanders. Sommige moppen leken zelfs op elkaar.

Nu even serieus. Ik vind dat U dringend contact moet opnemen met Uw oud-collega koning Albert. Ze hebben in België een serieuze rekenfout gemaakt, en dat is zeker geen mop. De 46 jarige Michel Leliévre, de handlanger van Marc Dutroux, mag sinds kort wennen aan de vrijheid. Hij is zelfs al 36 uur buiten het gevang geweest, en dat zal de komende tijd vaker gebeuren. Hij kreeg in 2004 voor ontvoering van de slachtoffers van Dutroux een gevangenisstraf opgelegd van 25 jaar. Die zijn echt nog lang niet om. Dat is niet een weekje of tien eerder vrij wegens goed gedrag, maar bijna 12 jaar eerder. Zolang van te voren hoeft men niet te beginnen met ‘wennen aan de vrijheid’.

Morgenvroeg maar meteen bellen majesteit.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.