Amalia-pop

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

De laatste tijd heb ik steeds weer dat liedje “99 luftballons” van Nena in mijn hoofd. Woensdag zag ik een grote foto in de krant waarop president Trump aan een lange tafel zit met aan zijn rechterzijde 3 streng kijkende mannen, waarvan 2 in donkerblauw militair pak met veel insignes op de borst links en rechts. Aan de linkerzijde van Trump ook 3 streng kijkende mannen waarvan er 1 in groensig militair pak, met wat sterren op de schouder en ook veel kleurige insignes op de borst. Hoeveel mannen er nog meer aan tafel zitten is niet te zien. Ik kan op de foto vier dikke fluffige microfoons op lange stangen zien, drie schemerlampjes en twee vlaggen tegen de muur, en blaadjes papier op tafel, dus geen eten, anders zou men denken dat het een scene zou zijn uit een film over “Het Laatste avondmaal met de apostelen”.

Onder de foto staan de domme woorden van Trump “Beest Assad gaat een hoge prijs betalen.” Beledigen en dreigende taal. Tjonge jonge jonge, Het zijn altijd gewone burgers die een hoge prijs betalen als de hoge pieffen besluiten om bommen te  gooien. In het artikel lees ik dat het regime-Assad de beschuldiging ontkent, Rusland waarschuwt voor overhaaste conclusies. De Verenigde Naties zeggen dat ze het door Syrische hulpverleners gemelde gebruik van gifgas niet kunnen verifiëren.

Majesteit, misschien ligt de krant nog in Uw krantenbak of oud-papierdoos. Als U naar de foto kijkt…wat ziet U dan? Het is natuurlijk mooi dat er een leger is dat over de vrede wil waken. Maar op deze foto zie ik 7 mannen die bijna staan te popelen om de wapenindustrie een flinke boost te geven. Of heb ik het mis? U mag me gerust flink van katoen geven als ik het verkeerd zie. U bent de koningin geweest en heeft vast veel opleidingen en cursussen gevolgd over zulke zaken. Ik zal de foto uitknippen en de rest van de krant maar bij het oud papier doen. Volgende keer maar weer een kort verslag over het stuifmeel en pollenseizoen?

Liever heb ik het met U over een andere Rus. Een Russische kunstenares met de naam Elena Timkaeva. Waarom ik het met U daarover wil hebben? Zij heeft een pop gemaakt die de gelijkenis heeft van prinses Amalia. Een soort Amalia-Barbie-pop van 69 cm hoog. Komend weekend is de pop op een expositie te zien, daarna word de pop geveild. De kunstenares hoopt zeker 1500 euro te krijgen. De opbrengst gaat naar “Make a Wish Foundation”.

De pop lijkt wel op Amalia maar is toch niet zo mooi als Amalia, ….de pop lijkt wel een beetje op Dolly Parton in jonge jaren vanwege het blonde kapsel van de pop. Ik zou de pop niet graag in het duister willen tegen komen. Dat heb ik met poppen die op iemand lijken, een lach op het gezicht hebben maar dan toch niet bewegen. Vindt Uw zoon en zijn Maxima dit goed? Wat zou Amalia er van vinden dat er een pop met haar gelijkenis is gemaakt, en die straks misschien ergens in een etalage of boekenrek staat te pronken? Of onder een glazen stolp bij een appeltjes-van-Oranjefan op het nachtkastje.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.