* Hieperdepieper hoera

HierdepieperHoera in de Gloria. Majesteit proficiat met Uw 80 ste verjaardag!

Het was vandaag toch een beetje koninginnendag maar dan zonder koekhappen en zakspringen. Iedereen was vandaag een stuk vrolijker omdat U 80 bent geworden. Bij DWDD werd een quiz gedaan met als thema Beatrix.

Majesteit, Een fijne dag met de kinderen en kleinkinderen gewenst.

Doei.

ps. Ik vond deze drie superleuke foto’s van U met Uw kleindochters en kleinzoon. U met drie prinsessen, vier gravinnen en maar één graaf. Mooi plaatje.

 

Afbeelding

AfbeeldingAfbeelding

** Ontsnapte Bavianen

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Sinds een paar weken lezen we over de wolf die vanaf Duitsland ons land overstak richting België. De wolf kreeg de naam Naya en word gevolgd via  een gps-zender die door Duitse biologen is geplaatst.

Vorige week stond wel bijna elke dag iets in de krant over Hermien, een koe die samen met een andere koe ontsnapte toen ze naar het slachthuis werden gebracht. De andere koe is weer gevangen maar Hermien niet. Sindsdien houd Hermien zich schuil in de bossen en is het nog niemand gelukt om haar te vangen.Dat vind ik nou zo dapper, stoer en grappig van deze koe.

Minder grappig vind ik het dat er ruim 50 bavianen uit hun speciale verblijf in een Parijse dierentuin wisten te ontsnappen.Het Parc Zoologique  besloot onmiddellijk het park te sluiten en de bezoekers te evacueren. 49 apen zijn vrij snel weer gevangen. Naar vier apen word nog steeds gezocht door oppassers en dierenartsen met verdovingsspuitjes. Of ze inmiddels ook gevangen zijn of nog steeds rond zwerven weet ik niet.

Mocht U voor deze week nog een uitnodiging hebben liggen, om er een kijkje te gaan nemen, vraag dan maar beter of Mark Rutte U wilt vervangen.

Welterusten.

©missie M.

 

* Vogelweekend

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Dit weekend is het grote vogelweekend. De Nationale Tuinvogeltelling 2018. Een half uur de vogels in de tuin tellen.Overvliegende meeuwen en reigers hoeft U niet te tellen. Op De Nationale Tuinvogeltelling kunt U een mooie tellijst vinden.

Toevallig kwetterden meerdere Eksters vandaag in onze tuin, een Gaai, de Grote Bonte Specht was er ook, en nog wat Koolmezen en Vinken, ach en een Houtduif. Roodborst, Heggenmussen en natuurlijk de Winterkoning. Door de lucht vlogen kwakkende ganzen.Ik kon niet zien of het de Grauwe ganzen of Toendrarietganzen waren, maar het zijn geen tuinvogels. Ik hoorde Kramsvogels maar ik zag ze niet.

Morgen een nieuwe kans. Nu ga ik slapen. Welterusten.

©missie M.

* ING

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag is het woensdag. Volgende week woensdag bent U jarig. Dan kan U nu nog een hele week 79 jaar vieren, en volgende week viert U 80 jaar. Ik vind dat U er piekfijn uit ziet voor iemand van bijna 80 jaar. Komen er 80 kaarsjes op de taart? Of worden het LED-lampjes ivm de rookmelders.

Niet dat ik Uw zin wil bederven, maar er moet me wat van het hart. ING gaat stoppen met de papieren TAN-codes stond in de krant. 3,5 miljoen ING-klanten kunnen dan hun online betalingen niet meer bevestigen via de codes die al sinds 1986 in gebruik zijn. ‘Waarom doet ING dat’ hoor ik U vragen. Omdat ING wil dat iedereen de mobiele app gaat gebruiken. ING vraagt zich niet af of iedereen een app heeft, laat staan een mobiele app. Er zullen van die 3,5 miljoen klanten toch vast en zeker meerderen bewust geen app hebben en geen app willen. Was de privacy-veiligheid van app-berichten een poos geleden niet in het nieuws?

Wat nu? Inderdaad wat nu. Kan U de koning aan zijn mantel trekken en zeggen “jongen, daar moet je een stokje voor steken”. Dan kan ik nu gaan slapen. Bij voorbaat dank. Welterusten.

©missie M.

* NOS Vragenuurtje

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik zag vanmiddag het NOS vragenuurtje op tv. In de Tweede kamer konden kamerleden hun vragen afvuren aan bewindspersonen.

Als minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra mee zou doen aan het spel ‘zeg geen uh of aah’ dan zou hij de halve finale niet halen. Sterker nog, dan zou hij tijdens de eerste ronde al ‘af’ zijn. Majesteit, U moet er vooral niet op gaan letten want dan hoort U alleen maar uh uh en niet de boodschap. Hoe meer ik er op lette hoe meer mijn gedachten afdwaalden naar een beeld van een man die veel teveel heeft gegeten en boven de pot hangt.

Verder vond ik het wel goede vragen die gesteld werden. En Halbe gaf uitgebreid en goed antwoord. Als de antwoorden korter hadden gemoeten…van de voorzitter….dan had hij alleen de uh’s achterwege kunnen laten. Maar daaraan merken we wel dat de antwoorden ‘live’ zijn zonder ‘gelikt-voorbereidingsbriefje’.

Majesteit, Ik ga mijn nachtlampje uitknippen.

Welterusten.

©missie M.

* Onder de vloer van Buckingham palace

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Allereerst gefeliciteerd met de 75-ste verjaardag van Uw zus prinses Margriet. Wat is het toch een knappe vrouw.

Niet alleen het paleis voor onze koning word gerenoveerd. Sinds april vind er ook een grote renovatie plaats in Buckingham Palace. De werklieden vonden een bijzondere vondst onder de vloer van Buckingham Palace las ik.

Bij zulke woorden gaan mijn ogen en oren wijd open. Bij U ook? Ik was razend nieuwsgierig, en automatisch ga ik al raden ‘wat zal er onder de vloer hebben gelegen?’ Vieze boekjes uit 1950? Botten van een oer-queen? Goud stukken? Een houten lunch trommeltje uit de prehistorie? Snel ga ik het bericht lezen. Wat dacht U?

Oude sigaretten pakjes en een stukje krant uit de Evening Standard van 7 november 1889. Was het dat? Dat was het. Ik moet wel zeggen dat het krantenstukje ging over de verzameling brieven van de graaf van Chesterfield. Jammer dat het niet de brieven zelf waren.

De sigaretten pakjes waren merken uit de negentiende eeuw. Aangenomen word dat deze zijn weggegooid door hovelingen aan het hof van koningin Victoria.

Niks gouden munt of een glimmende steen die uit de kroon viel en onder de vloer rolde, maar een stukje krant uit 1889.

Majesteit als U wilt dat U over honderddertig jaren nog ‘hot’ in het nieuws komt, dan weet U wat U te doen staat. Een krant van vorig jaar en wat sigarenbandjes…of een wikkel van de pindakaas-pot verstoppen onder Uw vloer. Of Uw brievenverzameling die nooit de brievenbus hebben bereikt. Dan ga ik nu mijn nachtpon aantrekken en lekker slapen. Welterusten.

©missie M.

* Storm

Lieve beste majesteit,

Heeft U vanmorgen en vanmiddag ook met Uw handen voor de ogen naar buiten gekeken toen de storm tekeer ging? De bomen zwiepten heen en weer. Takken braken af. Of bomen vielen om. Treinen reden niet. Ik zag op tv hoeveel vrachtwagens waren omgewaaid op de snelwegen.

Op het Duitse nieuwsbericht sprak men over de storm met een vrouwennaam. Het werd een orkaan genoemd met de naam Friederieke. Je zult maar net pech hebben gekregen door orkaan Friederieke. Die naam zal dan na de stormschade ook niet zo snel in de top tien van favoriete meisjesnamen komen.

Ik ga nu slapen. Welterusten.

* Hugo

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las in de krant dat De Raad van State vandaag het ‘finale bezwaar’ van prins Carlos zou behandelen. Prins Carlos wil voorkomen dat zijn oudste en buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra zijn naam en titel gaat dragen.

De 21 jarige Hugo Klynstra is de zoon van Brigitte Klynstra uit Hummelo en prins Carlos, en heeft al in 2015 de achternaam van zijn vader opgeëist inclusief de bij behorende adellijke titulatuur.

Carlos krijgt als twintiger een relatie met de 12 jaar oudere verpleegster Brigitte Klynstra uit Hummelo. Tégen zijn wens wordt Carlos op zijn 26-ste vader. Vlak na de geboorte staan Carlos en Brigitte in de rechtbank. Brigitte wil dat gerechtelijk wordt vastgelegd dat Carlos de vader is. Carlos is op financieel gebied vader, maar mag op een bepaalde leeftijd zijn zoon niet meer zien. Dat voelt niet goed lijkt mij. Toen zijn zoon 18 werd eiste hij de achternaam en adellijke titels op.

Als de Hoogste bestuursrechter hem in het gelijk stelt kan Hugo zich ‘Zijne koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme noemen. Hij is het eerste achterkleinkind van prinses Juliana en prins Bernard. En het kleinkind van prinses Irene en de Spaanse prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme.

Prins Carlos heeft nooit ontkend dat Hugo zijn zoon is. Hij heeft ook altijd voor hem betaald. Waarom prins Carlos dan toch wil voorkomen dat Hugo zijn naam en titel gaat dragen is me niet helemaal duidelijk. Maar ná de uitleg van Carlos denk ik dat er meer aan de hand is dan alleen die ‘achternaam’.

Carlos is na het overlijden van zijn vader hoofd van het Huis Bourbon de Parme en wil dat Huis beschermen. Carlos legde aan een betrokkene uit:

…dat hij zijn Huis, dat hele complex van tradities en familieregels, als een belangrijk instituut ziet. Het steekt Carlos dat zijn zoon zich dan Koninklijke Hoogheid mag noemen en het Huis mag vertegenwoordigen terwijl de jongen niet voldoet aan de eeuwenoude regels. Als die regels worden overtreden worden in Carlos ogen tradities van zijn huis aangetast en daarmee het huis zelf.

In het kort noem ik het: Noblesse Oblige. Ik ga mijn nachtpon aantrekken, tanden poetsen en slapen. Welterusten.

 

* Late kerstkaartjes

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Majesteit, heeft U dit jaar ook minder kaartjes gekregen vergeleken met vorig jaar,  terwijl we vorig jaar al minder kaartjes hadden gekregen vergeleken met andere jaren. Geen nood, U hoeft geen namen op de ‘lijst-voor-kerstkaarten’ door te strepen want ze kunnen nog steeds in Uw brievenbus vallen. Ik las dat de postbodes nu nog kerstkaartjes rond moeten brengen. De postbodes vinden het zelf ook niet leuk dat de kaartjes zo laat bezorgd worden.

Welterusten.

* Storm in a D-Cup

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Het Londense Lingeriehuis Rigby & Peller waar Queen Elizabeth haar lingerie koopt is na 57 jaar het ‘vurig gewenste’ predicaat ‘hofleverancier’ kwijt. De 82 jarige June Kennedy van Rigby & Peller hielp de Queen altijd bij het uitzoeken en passen van geschikte bustehouders. June schreef een boek met de titel ‘Storm in a D-Cup’. Er zouden details zijn onthuld over het aanmeten van de beha’s van Queen Elizabeth.

De schrijfster houd vol dat er niets wezenlijks is onthuld over Queen Elizabeth maar Buckingham Palace is onverbiddelijk. Het Lingeriebedrijf heeft een verklaring vol spijt gegeven stond in de krant.

De titel zegt wel genoeg over de cup-maat. Majesteit, ik stond vorige week in een Duits warenhaus in de rij bij de kassa. Bij de kassa lag een beha met een behoorlijke cupmaat op de lopende band. Iedereen kon zien dat daar een best wel privé-gevoelig kledingstuk lag. Ik wou U vragen of daar geen oplossing voor gezocht kan worden. Bijvoorbeeld dat men ná het passen die beha in een zakje of doosje mee kan nemen naar de kassa..als men dit prettiger vind. Bij de kassa hoeft de kassiëre dan alleen even onder het deksel te kijken en de streepjescode te scannen.Want nu weten op z’n minst 10 mensen dat die mevrouw een huidskleurige beha draagt met giga cupmaat en brede schouderbandjes. 😉 Niet dat het niet gezien mag worden, een andere cupmaat kan net zo goed privégevoelig liggen, maar als de klant het liever niet wil dan zou het fijn zijn als ze kan kiezen voor een doosje of zakje.

Ik kies nu voor mijn nachtpon.

Welterusten.

©missie M.