Ranja zonder rietje

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

In onze krant staat dat het Europees Parlement vanaf 2021 veel wegwerpplastic wil verbieden, betreft onder meer het rietje, het wegwerpbestek, borden wattenstaafjes en hamburgerboxen. Alleen al in Nederland worden er elk jaar 900 miljoen plastic flesjes weggegooid. Het gaat om plastic dat maar eenmalig gebruikt word. De milieu-ministers van de EU-lidstaten moeten zich er nog over uitspreken.

Majesteit, In Duitsland is er statiegeld op kleine plastic flesjes, zelfs op lege blikjes. Die leveren de mensen weer netjes in. Waarom is dat bij ons niet?

Ik vind ook dat er een einde moet komen aan troep langs wegen, natuurgebieden en zeeën. Plastic is moeilijk afbreekbaar maar een rietje is wel het minste en kleinste. Misschien dat er een kartonnen versie voor in de plaats kan komen want vaak is een rietje heel handig bijvoorbeeld bij zieke mensen die op bed liggen. En die rietjes worden na gebruik in de afvalemmer gedaan. Dus niet in zee, langs straten of in het bos.Voor het wattenstaafje kan er een houten versie komen, of een stevig kartonnen staafje. Zoals vroeger een lolly ook wel eens op een stevig kartonnen stokje zat. De plastic wegwerpborden zijn makkelijk te vervangen voor papieren. En plastic ijsbekers kunnen vervangen weer worden voor een eetbaar hoorntje of een mooi glazen schaaltje.

Maar majesteit, de mensen moeten ook zelf wat opgeruimder worden. Hoe vaak ik me erger aan lege wijnflessen, lege bierflessen, lege blikjes, zelfs huishoudelijke apparaten, lege aanstekers, matrassen en vuilniszakken zie ik geregeld langs de weg liggen. Gebruikte condooms…jakkes….dat is ook eenmalig gebruik. Dan is een rietje wel het minst erge om mee te beginnen.

Ik heb afgelopen voorjaar misschien wel 400 plastic buisjes in onze tuin gevonden, afkomstig van vuurwerk. Maar ik heb nog nooit een plastic rietje gevonden in onze tuin.

Majesteit, ik wens U een fijne nachtrust. Welterusten.

Stadsduif aan de anti-conceptie

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Toen ik vanmiddag op de radio hoorde dat de Zambiaanse minister van toerisme de komende vijf jaar 2000 Nijlpaarden wil afschieten omdat de Luangwa-rivier overbevolkt is, en omdat verplaatsen te duur is, moest ik ook denken aan de herten die op Terschelling, Zandvoort,de Oostvaardersplassen, de Veluwe, de Amsterdamse waterleidingduinen enz. afgeschoten werden en/of worden.

En ik ben toen in de oudpapier-bak gedoken, op zoek naar een krant van vorige week. Daarin staat dat de Tongerse stadsduiven elke ochtend hun dagelijkse portie mais krijgen. De mais is bewerkt met een geneesmiddel dat ze onvruchtbaar maakt. Majesteit, Dan is het geen geneesmiddel als U het mij vraagt, maar een ongeneesmiddel, want daardoor kunnen de duiven geen kleine duifjes krijgen. Binnen twee jaar tijd is de duivenpopulatie met 67 procent afgenomen las ik. Twee jaren geleden was het aantal 160 duiven, nu hebben ze nog maar vijftig duiven. Dat vertelde de verantwoordelijke voor dierenwelzijn en milieu vanuit zijn kantoor in Tongeren. Maar majesteit, als ze die duiven nu nog steeds de bewerkte mais geven komen er geen jonge duifjes bij….en worden het nog minder duiven.

Andere Belgische steden gaan nu dat voorbeeld van Tongeren volgen. Want de duiven zorgen voor overlast, hun poepjes tasten monumentale gebouwen aan, en de mensen moeten zich een weg door de duivenpoep banen. In Italië en Spanje heeft deze aanpak al veel succes.

De duiven die met dat middel ‘behandeld’ worden staan onder toezicht van dierenarts Pieter Colla. De bewerkte mais komt uit Italië. De dierenarts zegt in onze krant: We voeren momenteel meerdere gesprekken met partijen in Nederland. Hij vermoed dat er snel concrete interesse gaat komen. Het is eigenlijk een anti-parasitair middel en heeft als bijwerking dat het membraam tussen eiwit en eigeel verdwijnt.

Het resultaat:De duif legt nog altijd eieren  maar daar komen geen nieuwe duifjes uit voort, het ei is immers geklutst.

De onvruchtbaarheid is slechts tijdelijk en werkt alleen als de duif minstens vijf dagen per week de bewerkte mais eet. Zodra de duif stopt met het eten van de bewerkte mais is ze weer binnen een paar dagen vruchtbaar. De duif is aan de anti-conceptie dus. Ik neem aan dat ze daar niet van op de hoogte is gesteld. Belgische dierenrechten en de Vlaamse vogelbescherming en Raad voor dierenwelzijn scharen zich achter de methode stond in de krant.

In de krant stond dat andere Belgische steden ook tot deze anti-conceptie overgaan. Brussel, Diepenbeek, Leopoldsburg en Blankenberge gaan experimenteren met meeuwen.

De Faunabeheerder  van Maastricht liet weten dat het middel in Maastricht kan werken, maar dat de overlast mee valt omdat de oehoe af en toe een duif opeet.

Het zal allemaal verantwoord gebeuren want een dierenarts kijkt toe, en de duiven zullen er vast wel een potje van maken, maar ik vind het ook zo zielig voor de duif als ze een eitje heeft uitgepoept en hoopt dat er een duifje uitkomt en er ligt dan alleen een geklutst ei. Geklutst door mensenbemoeienis zonder dat de duif er van op de hoogte is gebracht.

Moeten we straks zingen ‘ja de duiven op de dam sjallalalie sjalalala, die weten er niks van, sjallalalie sjalalala

Ik las dat onder andere Amsterdam en Giethoorn veel overlast hebben van toerisme.

Ik blijf voorlopig maar thuis. En ga nu mijn nachtpon aantrekken. Welterusten.

Blokkeer-Friezen

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Wat vind U nou van die groep Friese mannen die vorig jaar de bussen met boze anti-Pieters op de A7 blokkeerden?

Ik wil U even vertellen wat ik er van vind. Afgelopen paar dagen heb ik een discussie gevolgd op een openbaar forum. Schokkend, maar daar over een ander keertje…ik wil alleen zeggen dat er heel veel haat is, echt heel veel haat. Ik wil U wel een paar berichten quoten zodat U zich zelf kan overtuigen……de discussies zijn gemeen en vals. Als een pro-Pieter een goed punt heeft worden de woorden omgedraaid. Toen iemand schreef dat ze het ziek en afschuwelijk vond dat kleine kindjes van drie werden uitgescholden voor racist, schreef een anti-Pieter dat het under-cover-pro-pieten waren die de kleintjes uitscholden voor racist want de anti-Pieters deden zoiets niet. De haat zit heel diep bij de anti-Pieters en dat heeft echt niet alleen met het sinterklaasfeest te maken als U het mij vraagt.

Laten we alsjeblief alle zwarte Pieten vervangen voor vrolijke roetveegzwarte Pieten. Met kleurige pakjes, zwarte maillots, witte kraag en mooie rooie lippenstift. Niet omdat ik denk dat zwarte Piet racisme is, niet omdat ik overtuigd zou zijn van hun gelijk, nee gans en gaar niet, integendeel zelfs, maar omdat ik niets meer wil lezen, zien of horen van boze anti-Pieters. Ze hebben veel verdeeldheid en haat gezaaid.

Ik zag de laatste jaren bij de intochten, zoveel boze mensen schreeuwen, zoveel haat. Op een anti-Pietendemonstratie ging het vooral over ….sorry majesteit maar dit riepen ze…..’Fuck de koning en fuck de koningin’ en ook werd meermaals ‘Free Palestina’ geroepen. U kunt het zelf horen in het filmpje over de intocht in Amsterdam.

Zoveel boze mensen. Dat moeten we niet meer willen. Dus weg met zwarte Piet. Ook weg met die chocolade letters en chocolade pieten. De koffieplantages is natuurlijk ook slavenarbeid….maar daar hoor ik ze niet over, vast stevige koffieleuten.

Ze zijn hier geboren en getogen, samen naar school, en kregen alle kansen van de wereld…….Tja en in eens hebben ze zelf een slavernijverleden.

Dus weg met de zwarte Piet, meer dan welkom roetveegpiet.

Nou denkt U misschien dat hier mee de kous af is? …..zucht…Totdat ik gisteren las dat de KOZP-groepering en de Grauwe eeuwleden ook de roetveegpiet niet accepteert. Ik hoor nu ook Uw zucht.

Enfin de blokkeerFriezen. In november is de uitspraak. Ik ben benieuwd. Het zijn twee zakes. Het blokkeren op een autosnelweg is één.Toch best heftig. En ten tweede, het tegenhouden van de bussen zodat de anti’s geen gebruik konden maken van hun ‘grondrecht om te mogen demonstreren’. Of te wel ‘De kans om de boel voor de kinderen verstoren is hen ontnomen’.

Het woord verstoren is nog mild uitgedrukt. Want er was van te voren op Facebook een horroroproep gedaan door Michael v.Z.,een Grauwe eeuwer. Hij riep op om sint te vermoorden voor de ogen van de kinderen zodat zij onder de hersenen en botsplinters zaten en getuigen waren dat hij nou eindelijk echt morsdood was. Het was een grap had hij tegen de rechter gezegd. Grap? De acteur die Sint zou spelen heeft wel aangifte gedaan. Michael v.Z. kreeg voor deze doodsdreiging een boete van…hou U vast….van ‘maar’ 300 euro.

De anti-Pieters die ik op het forum las schreven dat zij dit ook een absurde oproep vonden. Maar er hoeft er maar ééntje te zijn die het een prima plan vind. Men kan iemand wel voor zijn hoofd kijken maar niet in het hoofd.

Het blokkeren op de snelweg is niet zo best. Gelukkig waren er geen ongelukken gebeurd en hield de politie het in de gaten. Maar de intocht in Dokkum was vredig verlopen. Daarom vind ik dat de blokkeer-Friezen best wel een applaus verdienen en geen flinke straf.

Majesteit trek Uw zoon-de-koning aan zijn mantel en zeg dan ‘Jongen, geen zwarte Pieten meer, alleen nog maar vrolijke roetveegpieten aub, en graag zo spoedig mogelijk”.
Dan zeg ik nu welterusten. Niet vergeten de filmpjes hier onderen te bekijken. Doei.

_____________________________________________________

Protest op Erasmusbrug tegen Zwarte Piet, geen arrestaties

https://nos.nl/l/m/2203412

____________________________________________________

Gevaarlijke situatie door anti-Piet-journalist.
A7 weer vrij, anti-pietendemonstranten onder politiebegeleiding op weg naar Dokkum (+video’s)
https://www.lc.nl/friesland/A7-weer-vri … urce=email

Majesteit, Kijk vooral naar die anti-Piet-journalist in zijn “The Roberson Report” ( naar “video op facebook -blauwe auto met kenteken) Voor als het openen van het filmpje niet lukt, beschrijf ik U wat ik zag: Robertson is ruim vóór de opstopping uitgestapt (omdat de bussen niet hard kunnen doorrijden en door twee auto’s vertraagd worden) Hij loopt daarom een eind op de autosnelweg, terwijl het verkeer langzaam rijd. De auto’s toeteren om de gevaarlijke situatie die hij zelf veroorzaakt door daar te lopen, dan stapt hij weer in zijn eigen auto, hij word gefilmd door zijn webcam of telefoon. Hij is hijgend en heftig in gesprek met de camera. Majesteit, Is dat wel toegestaan op een autosnelweg?? Moet hij zijn aandacht niet bij het verkeer houden? Hij rijd verder op de spitsstrook en stopt en parkeert op de spitsstrook. (niet goed he) Als hij opgewonden bij de bussen arriveert stapt hij uit en roept ‘ik ben journalist en…’ (en hij dreigt met aangiftes en hij heeft het over het recht om te demonstreren)

Wat zei hij deze zelfde journalist in 2014 over demonstreren op de verkeerde plek?

*

2014: In het volgende filmpje uit 2014 bij 2.21 minuut zegt anti-Piet-journalist Kevin Roberson op de vraag waarom ze niet op de plaats staan die de burgemeester had aangegeven zegt hij:

“De groepering is het zat en ik denk dat ze overgaan tot burgerlijke ongehoorzaamheid”.

Majesteit, in Friesland was er dus ook “burgerlijke ongehoorzaamheid” want die groepering is het ook zat. Ze hadden een vergunning kunnen aanvragen, want de burgemeester had twee plaatsen gereserveerd, om naast elkaar of tegen over elkaar Pietenterreur te gaan schreeuwen, maar de Friezen stopten de terreur vóór Dokkum en beschermden zo kleine kinderen voor dit geweld, geweld dat we eerder al zagen in Gouda, in Amsterdam en in andere steden.

 

 

Spionnen

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Afgelopen week waren Russische spionnen groot in het nieuws. Spannenddddd.

Als ik denk aan Russische spionnen, dan dwalen mijn gedachten af naar James-Bond-achtige taferelen, snelle auto’s die bij een wilde achtervolging kogels kunnen schieten vanuit de knalpijp…of te wel de uitlaatpijp, dan zie ik in gedachten een man met een grote krant voor zijn gezicht, een krant waar hij een gat in heeft geknipt zodat hij de gasten in het hotel in de gaten kan houden vanuit zijn hotelstoel, Een spion met een telefoon in de hak van zijn schoen, een camera in een pen, een aansteker met een geheime microfilm of memorystick. Een stiekeme achtervolging in smalle donkere steegjes, een slimme gewiekste soort 007-spion die met een parachute van een berg afzoeft en sneller onder is dan de raceauto die hij moet volgen.

En dan was het dus deze week raak in ons land. Het nieuws werd meermaals herhaalt. Niet één spion, maar liefs vier stuks spionnen. Ik hoor U naar adem snakken. Blaas aub in een plastic zakje rustig in en uit. Hoofd ietsjes achterover…..of misschien beter het hoofd tussen uw knieën. U hoeft geen hyperventilatie te krijgen want de spionnen zijn op heterdaad betrapt bij een hackpoging van het Haagse OPCW. Op heterdaad dus. Poehee dat scheelde maar net. De militaire geheime dienst wist het hacken te voorkomen. Gelukkig.

De spionnen zijn opgepakt en het land uitgezet…..U hoort het goed, ze zijn het land uitgezet zoals men een vogeltje uitzet als het in een kooi zit. Zoals de deur van de kooi van de tijger word opengemaakt zodat de tijger naar huis kan gaan. De vier spionnen zijn niet gearresteerd. Vreemd hé. Waarom niet? De directeur van de Militaire Geheime dienst “wou alleen kwijt” dat het hier ging om een operatie die tot doel had de Russische actie zo snel mogelijk te verstoren. “Het was geen opsporingsonderzoek” zei de directeur.

Alleen maar ‘verstoren’? En wel zo snel mogelijk verstoren? Als iemand veeeel te hard rijd en door agenten met een lasergun word aangehouden, zegt de agent toch ook niet “Ga maar naar huis, want ik wou alleen dat hardrijden verstoren’.

De hackpoging vond plaats in april. U leest het goed, in april. Waarom ze dan nu deze info zo groot via een persconferentie in het nieuws brengen alsof het eergisteren is gebeurd? Waarom? Omdat premier Rutte wil laten zien dat we er klaar mee zijn’. Hij sluit niet uit dat er maatregelen tegen Rusland worden genomen maar hij wil eerst overleggen met bondgenoten.

Omdat we er klaar mee zijn? Waar zijn we klaar mee?? Zijn er maatregelen genomen? Nee, dus zijn we niet klaar. Als de vier klunzige hackers niet eens worden gearresteerd als ze op heterdaad betrapt worden…waarom dan wel verdere maatregelen treffen? Hoezo ‘overleggen met bondgenoten” als de hackpoging in Nederland plaats vond?

“Bullshit” kraamt Mark uit als U het mij vraagt. Dezelfde bullshit als destijds bij de Olympische spelen in Socji, Mark die naar Socji ging om elke dag met Poetin te praten over de anti-homowet van Rusland. En Obama die opriep de spelen te boycotten vanwege de anti-homowet maar tegelijkertijd handenschuddend met een ander staatshoofd, met een nog een ergere anti-homowet, lachend op de foto ging.

Enfin, de vier spionnen probeerden informatie te stelen bij de OPCW, de Organisatie voor Verbod op Chemisch Wapens. Geen wapens, nee alleen info probeerden ze te stelen…..of achterhalen. Net zoals menig supermarkt via hun klantenpas wil achterhalen welke boodschappen we in huis halen. Terug naar de hackpoging bij de OPCW.

De OPCW doet namelijk onderzoek naar de gifgasaanval in het Syrische Douma en de bijna dodelijke vergiftiging van de Russische ex-spion Sergei Skripal in Sallsbury. Een van die spionnen had in Maleisië ook al geprobeerd info te stelen over het onderzoek naar de ramp met de MH17. Wat kunnen spionnen met info over iets dat al gebeurd is? Er wijzer van worden misschien? Kijken of de info klopt? Wat kunnen ze er verder mee? Waren het wel echte spionnen? De klunzigheid van de spionnen lag er wel erg dik bovenop. Dat is niet alleen mijn mening. “Allemaal blunders” zei de Rusland-expert Hans van Koningsbrugge, hoogleraar aan de universiteit in Groningen.

Waarom zijn de spionnen dan het land uit gezet in plaats van gearresteerd? Hier zit toch veel meer achter majesteit. Wilt U tegen Uw zoon zeggen “Willem-Alexander jongen, hou dit goed in de gaten”.

Dan ga ik nu mijn nachtpon aantrekken en mijn tanden poetsen. Welterusten.

 

Vandaag en Yesterday

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag las ik in onze krant een regel in een groot krantenstukje met de titel “Waarom we meer gaan betalen”. In dat artikel staat helemaal bovenaan een regel waar ik al een paar keer van voor me uit heb zitten turen. Ik zal hem voor U citeren dan begrijpt U wat ik bedoel en hoef ik er verder niets meer over te zeggen:

130 euro. Zoveel gaan we gemiddeld meer betalen voor energie in 2019. Met de extra inkomsten kan de overheid ‘mooie dingen doen’ vindt Mark Rutte.

In 2019 gaat Uw volk niet alleen meer btw betalen op zowat alles, dank zij Mark’s afschaffing van de dividend belasting dat hij in zijn eentje stijfkoppig bleef doordouwen ondanks waarschuwingen van economen. En nou heeft hij het over ‘mooie dingen doen’ van de centen die het volk ook nog eens meer moet betalen voor energie. Had hij al dat geld dat Nederland gaf aan die groeperingen in Syrië maar gebruikt voor mooie dingen.

Vanavond hoor ik dat Charles Aznavour op 94 jarige leeftijd is overleden. Een groot zanger is heen gegaan. Ik hou ontzettend veel van zijn muziek. ‘Yesterday when I was young’. Charles, Rust zacht.

Ik ga een flanellen nachtpon aantrekken, want vandaag was het herfstweer. Ik wens U een fijne nachtrust. Welterusten.