Vandaag en Yesterday

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag las ik in onze krant een regel in een groot krantenstukje met de titel “Waarom we meer gaan betalen”. In dat artikel staat helemaal bovenaan een regel waar ik al een paar keer van voor me uit heb zitten turen. Ik zal hem voor U citeren dan begrijpt U wat ik bedoel en hoef ik er verder niets meer over te zeggen:

130 euro. Zoveel gaan we gemiddeld meer betalen voor energie in 2019. Met de extra inkomsten kan de overheid ‘mooie dingen doen’ vindt Mark Rutte.

In 2019 gaat Uw volk niet alleen meer btw betalen op zowat alles, dank zij Mark’s afschaffing van de dividend belasting dat hij in zijn eentje stijfkoppig bleef doordouwen ondanks waarschuwingen van economen. En nou heeft hij het over ‘mooie dingen doen’ van de centen die het volk ook nog eens meer moet betalen voor energie. Had hij al dat geld dat Nederland gaf aan die groeperingen in SyriĆ« maar gebruikt voor mooie dingen.

Vanavond hoor ik dat Charles Aznavour op 94 jarige leeftijd is overleden. Een groot zanger is heen gegaan. Ik hou ontzettend veel van zijn muziek. ‘Yesterday when I was young’. Charles, Rust zacht.

Ik ga een flanellen nachtpon aantrekken, want vandaag was het herfstweer. Ik wens U een fijne nachtrust. Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.