*De flip en de lutz

Lieve beste majesteit,

Zag U de kunstschaatsers? Geweldig mooi hé. En na een tijdje kijken kende ik woorden die ik normaal nooit hoor. De pirouette, de dubbele axel, dubbele rittberger,
axel, salchow, flip, lutz en spot…en vast nog wel meer  Schaatsen, Ik ken er niks van…en al helemaal geen axel of salchow….soms probeer ik een halve pirouette naast het bed….dan is de val niet zo enorm.

Wat ik eigenlijk ook een rare kunst vond was dat een ijsbeer afgelopen zondag in de dierentuin van Stuttgart  de jas van een bezoeker opat. De bezoeker had per ongeluk de jas in het verblijf laten vallen. Helaas, de jas werd de ijsbeer fataal en stierf. Hoe haalt een ijsbeer het in zijn hoofd om een jas op te eten?…ik bedoel…hij heeft geen benul van mode…maar hij heeft toch wel een reukzintuig om er achter te komen dat het alleen een stoffen ding is. Geen botje of biefstuk aanwezig. En toen ging die dood van de jas. Of zal die bezoeker misschien een potje pilletjes in zijn jas hebben gehad?

Dan maar liever praten over de lutz en de flip.

Welterusten,doei.

©missie M.

2 reacties op “*De flip en de lutz

  1. Missie ik las eerst Flip en de lutz, dat komt omdat mijn moeder mijn neef die Victor heet, altijd Flipje noemt. Victor is inmiddels 1,90 of zo en een flinke Flip geworden.

    Aan een pirouette waag ik me maar niet 🙁

    Zielig en dom van die ijsbeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.