***De nieuwe wintermode

5 september 2012:

Lieve beste Majesteit,

Heeft U het ook gelezen? De mode voor de winter. Alles..echt alles kan zolang het maar “vloekt”.
Dierenprint met ruitjes, bloemetjesstof met streepjes, grafische dessins met barokke patronen, polkadots met een ander printje. Enfin stoffen die absoluut niet bij mekaar passen worden gecombineerd deze winter. Verschillende soorten stoffen en verschillende soorten stijlen, vloekende kleuren en onverwachte combinaties mogen naar hartelust bij elkaar gedragen worden. Een dik gebreid vest over een zijden of satijnen jurkje, geiten wollen sokken in pumps, een lange pliseerok met verwassen spijkerjas, een oude zelf gebreide trui op een chique pantalon, sportief met superchic, mannelijke elementen met vrouwelijk, enz.enz. Het heet “mismatchlook”.

Majesteit, dat streepje met dat bloemetje vind ik leuk. Dat jurkje dat U op de Antillen droeg gecombineerd met de chique jurk van prinsjesdag is een moderne match…maar geiten-wollen sokken in uw pumps zou ik U willen afraden. Ook die combinatie die U in de VAE droeg…dat hoedje onder de hoofddoek was toch eenmalig hoop ik.
Voor heren is de mode vooral stoer….en dan moet ik zo lachen…die smalle heren koppies met dikke baarden hahahahaha…maar dat gaat ons niet aan.
Ik loop best wel ver vooruit met de mode merk ik want mijn combinaties zijn meestal zeer…”onverwachts”…zelfs voor mezelf zijn ze wel eens “onverwachts”. Ik trek de kastdeur open en datgene wat het eerste eruit valt heeft gewonnen.
Ik combineer mijn nachtmode ook altijd naar “hartelust”…ik draag nu een licht grijze streepjes homewaerpyjamabroek met steekzakken en een licht rose flanellen pyjamajasje waar de broek al van versleten is. Ik had die versleten broek eigenlijk niet bij de poetslappen hoeven doen want de mode voor deze winter is “onverwachts”. Ik moet nu wel opletten dat ik de pliseerok niet ’s nachts ga dragen en het flanellen pyjamajasje overdag.
Majesteit…zullen we samen de garderobekast bekijken…ik kan U helpen met een moderne combinatie…ik leen aan U mijn versleten spijkerjasje…leuk voor op die sjieke jurk van U…en ik “leen” dan het nieuwe fleecevesje voor op mijn homewearpyjamabroek. Wat zegt U?

Nu ga ik mijn tanden poetsen en slapen. welterusten, doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

2 reacties op “***De nieuwe wintermode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.