* Wintertijd begonnen

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Buiten hoor ik de kraaien kraaien, vogels fluiten en tjielpen alsof het 08.00 uur in de morgen is, maar toch zegt mijn klok dat het 07.00 in de morgen is, omdat ik gisteravond voor het slapen gaan de klok een uur achteruit heb gezet. Het is zondagmorgen en ik lig nog in bed omdat we een extra uurtje hebben gekregen….het uurtje dat we in moesten leveren toen het in het voorjaar zomertijd werd en de wijzers van de klok een uur vooruit werden geschoven. Ik kwam dat uurtje al maanden tekort. Het is nu wintertijd. De echte tijd. De gordijnen zijn nog dicht.

Ik weet nog niet wat het weer vandaag gaat doen, zal de zon gaan schijnen of een regenbui vallen? Ook weet ik nog niet wat wij gaan doen. Gaan we naar de kerk of niet. Gaan we op familiebezoek of niet, Een expositie bezoeken of niet. Of een wandeling maken…of niet. Keuze zat. Natuurwandeling, startgeld kost 2,50, een herfstwandeling…(alsof dat iets anders is dan een natuurwandeling) inschrijven kost 5 euro. Stadswandeling 5 euro Monumentenwandeling maar 2 euro Themawandeling 3,50…maar die wandeling is al afgelopen. Avondwandeling, Vakantiewandeling, Historische wandeling, Culinaire wandeling, Natuurkroegjeswandeling, Groepswandeling, Dorpswandeling, Aan-de-wandel-wandeling,Trekvogelwandeling, Langs-de-Maas-wandeling.

Ik zeg nu alvast doei want mijn ogen gaan weer ddddddicht vallennnn…doeiiiiiiiii…………..zzzzzzzz……..zzzzzzzzzzzz…..zzzzzzz…

 

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.