**Oranje boven

Lieve beste majesteit,

Ik kom net thuis van boodschappen doen. Ik heb pijn aan mijn ogen en dat is deze keer niet van de hooikoorts. De druppeltjes tegen hooikoorts die de huisarts heeft voorgeschreven hielpen niet tegen deze kleuraanval.

Oranje boven?…overal oranje. Oranje boven, links, rechts, onder, boven, opzij, achter en voor. Alles is oranje, de tompoucen, de roomsoezen, de donuts, de paprika’s, de koekjes, de blikjes bier, de koffie, de hagelslag, de chips, de hamburgers, de toetjes heten kroningstoetje, en Willem van oranjevla, oranje servetten, oranje tulpen, oranje gerbera’s, oranje rozen, oranje partytenten, oranje slingers, de caissières kijken oranje, Uw foto stond op een koekjestrommel…ja dat zeg ik… op een koekjestrommel, de soep is koninklijk oranje, de sinasappels ook. Ik zit hier te trillen op mijn stoel. Die stoel is gelukkig rood…van rood wit blauw…Ik ga mijn thermometer opzoeken…ik heb vast oranjekoorts ….veroorzaakt door het oraje-virus….ranjo-virus…ojanro-virus…jonaro-virus…janora-virus…o help…het is erger dan ik dacht. Ik heb het oranjevirus onder de leden.Waarschuw de overvliegende vogels zodat ze niet ook nog eens het oranjevogelvirus krijgen.

doeiiiiiiii

©missie M.

6 reacties op “**Oranje boven

  1. Je kunt nog altijd even vluchten naar de buren: hier in België is geen oranje te bekennen, ik kan er dan ook geen genoeg van krijgen!

    • Vluchten kan niet meer…
      Hey Mary-Ann, Leuk. Welke kleur hoort er bij het Belgische koningshuis? Voor het geval dat koning Albert de kroon verder geeft.

  2. Oranje is een van mijn lievelingskleuren Missie, maar zelfs ik krijg er nu teveel van. Ben het met je eens ♥

    • Hey Inge, Dank je voor je lieve reactie.
      Het is niet alleen de kleur oranje, maar alles omtrent de inhuldiging is téveel vind ik.
      Was dat “gedoe”ook bij de inhuldiging van Beatrix? of was het toen vooral “relschoppen”, “geen woning,geen kroning”.

  3. Ik ben Koningsgezind hoor en och het hoort erbij. Wij zullen mét oranjebol voor de tv zitten dinsdag! 🙂 De vlag zal wapperen mét oranje wimpel en als t even meezit zal ik wat oranjes uit de kast hebben getrokken om aan te trekken. Maar een Koninginnemarkt daar blijf ik vandaan! Mij te druk! En commercieel gedoe! Ik koop ook geen aparte oranje dingen. Wat ik heb, heb ik.

    • Hallo Kati,
      Leuk. Ik vind de reclame zo leuk van de tompouce die naar de koning word gebracht en hij met zijn zwaard roek-zoek erdoor heen flats en er een oranje-roomsoes van maakt. Ik heb oranje tompoucen in huis gehaalt…heerlijk dat geklieder… want een tompouce eten met vorkje lukt mij niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.