*’Dag van woede’ tegen Hollande

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ach ach ach…..ach ach ach…ach het is me weer wat.

Terwijl Mark Rutte zit te dagdromen en een relatie wil met de ‘strategische bondgenoot’ president Hollande van Frankrijk, en Mark het bezoek van de president “vooral belangrijk vind om de bilaterale banden aan te halen“, was Frankrijk gisteren in rep en roer….want de Fransen willen juist geen relatie meer met hun president. Ze willen Hollande kwijt.

Er waren in Parijs op de “Dag van Woede” 120.000 betogers (volgens de organisatoren) (maar 17.000 volgens de politie) op de been om het vertrek van Hollande te eisen. Ik las in de krant dat het om verschillende protestgroepen ging. De ene groep protesteerde tegen het homohuwelijk, weer een andere groep had moeite met het verbod op het optreden van komiek Dieudonné.

Ik las ook het volgende:Hollande is bijzonder impopulair. Zijn regering worstelt met hoge werkloosheid, stagnerende economische groei en een fors begrotingstekort.

Het protest:Hoe en wat weet ik niet precies, maar ik weet wel dat de manifestatie eindigde in geweld tussen politie en betogers,19 agenten raakten gewond, 150 betogers opgepakt, en er moest traangas ingezet worden.

Hoewel Hollande privé en werk gescheiden wil houden maakte hij afgelopen zaterdag wel bekend dat hij een punt heeft gezet achter zijn relatie met de 48-jarige Valerie Trierweiler. Een maand geleden stortte Valerie in nadat was uitgelekt dat haar man een stiekeme relatie heeft met de 41-jarige Julie Gayet.

Valerie verbleef enkele dagen in het ziekenhuis en Hollande mocht haar niet bezoeken. Hollande zei vorige week nog dat Valerie altijd zijn grote liefde was.

Zucht. Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.