De zware jas

Lieve beste majesteit prinses Beatrix,

Ik las dat U boos bent…of teleurgesteld…..of zoiets… omdat naasten van U…zelfs een hofdame zeer openhartig over U hebben gesproken in de documentaireserie “de Zware jas van Beatrix’. U zou van de ene in de andere verbazing zijn gevallen en in grote woede zijn ‘ontstoken’.

Majesteit, Ik had nog niet eerder over die documentaire gehoord of gelezen, maar nu ik las dat U zo boos was wil ik die natuurlijk wel zien…om U gerust te stellen dat U zich niet zo druk moet maken.

De hofdame had destijds een geheimhoudingsverklaring getekend….Daar zou ik dan ook pissig….excuus mijn taalgebruik….daar zou ik dus ook van over de rooie gaan. Laat die nog maar eens aankloppen voor een taartje of cakeje.

ps. Ik heb inmiddels deel 1 gezien en wil U vertellen dat U helemaal niet boos hoeft te zijn op Uw hofdame, studiegenoten of de Deense prinses. Ze praten allemaal vol lof over U en over Uw grote liefde prins Claus. Claus, U grote steun en toeverlaat. Uw hofdame laat duidelijk weten dat ze geen antwoord wil geven op een bepaalde vraag. Het is allemaal netjes. Althans de eerste 40 minuten van de eerste aflevering met de naam ‘De puinhopen van Pappie” zijn netjes. Die laatste paar minuten gaan over Uw vader….toen kon ik begrijpen dat U niet wou mee werken aan deze documentaire. Ik ben nu wel een beetje boos. En eigenlijk op U. Maar ik begrijp ook wel een klein tikkeltje waarom U de kont tegen de kribbe wilde gooien. Maar na het zien van deze aflevering zou ik voor de allereerste keer zelfs begrijpen waarom er rellen in Amsterdam waren op de dag dat U gekroond werd. “Zonder woning geen kroning” was ‘maar een leus en verder niks’ als U het mij vraagt. Maar ho ho dat weet ik niet echt, dat komt vast in de volgende aflevering ter sprake. Ik ga zeker ook de andere afleveringen bekijken.

Maar ik moet nu gaan slapen. Mijn tanden poetsen en nachtpon aantrekken. Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.