*Groene muiltjes

Lieve beste Majesteit,

Ik las dat de Luxemburgse troonopvolger Guillaume gisteren is getrouwt met de 28 jarige Belgische gravin Stéphanie de Lannoy. En vandaag gaan ze voor de kerk trouwen.  Stephanie heeft daar haar Belgische nationaliteit voor op gegeven….

Nou wat anders…De vrouw van de Franse koning Lodewijk XVI heette Marie-Antoinette. Zij had een paar groene muiltjes met roze banden en zijden strik, maatje 35,5. Die had ze in 1775 gekregen van een lid van haar hof (lid van haar hof…klinkt alsof ze een tuinvereniging had met leden) enfin dat was 18 jaar voordat zij door de guillotine werd onthoofd. Door de guillontine onthoofd…getsie…Maar het gaat dus over die muiltjes want die hebben op een veilig in Parijs 62.460 euro opgebracht. Majesteit…ik hoop niet dat Marie-Antoinette bij die guillontine-zaak die schoentjes aanhad. Muiltjes uit 1775…en dan ook nog maatje 35,5…wat uniek dat ze nog bestaan. Ze zullen vast wel mooi staan in een glazen kasje.

Of zou zij net zoals U een zolder hebben gehad waar alle cadeautjes werden neer gezet…want dan slijt het niet, maar dan heeft ze er ook niet veel plezier van.

Heeft U ook zulke mooie muiltjes die straks zoveel euro op kunnen brengen? Ze zijn na zovele jaren meer waard dan de nieuwprijs. De mijne houden het meestal niet zovele jaren vol…maar ik heb geen cadeautjes-zolder…ik draag mijn schoenen gewoon.

Ik ga maar weer eens schoenen poetsen.

doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.