**een zomerdag in de herfst

Lieve beste Majesteit,

Ik had mijn zomerjas al op zolder gehangen…en nou werd het gisteren  toch weer zomer. Het was zonnig en 24 graden. De libellen vlogen kris kras door de tuin. Ik zag een klein BontZandoogje(vlinder) op het tuinpad landen.Even later kwam ook een grote Dagpauwoog(vlinder) op het tuinpad zitten. Stel…stel…dat ze mekaar leuk zouden gaan vinden…dat ze wat verder gaan dan bijtje-bloempje….dat ze een kortstondige verhouding met mekaar krijgen, een relatie. Stel dat het kleine Bont zandoogje een vrouwtje is…en de grote Dagpauwoog een mannetje. En er straks een klein zwanger vlindertje door de lucht vliegt. Hoe staan de verhoudingen? En….niet te vergeten…hoe wat wie? Heet het jong vlindertje dan Bont-zand-pauw-oogje? Een nieuwe soort…Of een Dag-zand-oogje. STOPPPPPP….Laten we niet te ver op de feiten vooruit lopen. Ik denk dat die Dagpauwoog geen oog heeft voor de Bontzandoog…en de Bontzandoog heeft vast geen oog voor de Dagpauwoog. Ze hebben vast alleen oog voor mijn bloemen en tuinpad.

Ik wens U een fijne zaterdag,doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.