*Muggenbulten

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Ik ben flink ‘begaai’t door muggen. Ik tel een stuk of zes muggenbulten op mijn armen en benen. Ik vermoed dat het gisteravond is gebeurd toen ik door mijn bloementuintje liep. Ik stond verstelt van het aantal bijen en hommels op een struik. Ze zitten er al weken op. Ze hebben die bloemen al helemaal leeg gesabbeld zou je denken, maar toch…toch gaan ze door met de bloemenhoning op slurpen.

 Ik las op Elsevier.nl dit stukje van 28 juni 2013:Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) denkt dat burgers begrip hebben voor de bezuinigingen van het kabinet. ‘Nederlanders begrijpen heel goed dat er geen gemakkelijke keuzes meer zijn’, aldus Asscher.

 Nee Lodewijk Asscher, de bevolking heeft geen begrip dat Nederland kapot bezuinigd word. Een bloem kan het hebben dat ze leeggezogen word mits er steeds weer voldoende zon, bemesting en regen aanwezig is. Maar dit kabinet haalt de zon, de bemesting én de regen weg. Als de plant daar uiteindelijk door verdord, gaan de hommels en bijtjes ook verhongeren.

Voor het aantal muggenbulten dat men kan oplopen ondanks dat men goed zorgt, schoffelt en water geeft kan ik begrijpen, maar hoeveel begrip moet men hebben om ‘dit gebezuinig’ te begrijpen?

 Majesteit, trek Uw zoon aan de koningsmantel en zeg dan “sla met de vuist op tafel” en roep dan “en nu is het genoeg!”.

doei
©missie M.

1 reactie op “*Muggenbulten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.