** Enorme knal in heelal waargenomen

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

In onze krant stond vandaag een klein artikeltje met de titel: “Enorme knal in heelal waargenomen”.

Twee weken geleden is het nieuwe jaar begonnen en iedereen riep “Gelukkig Nieuwjaar” of “De beste wensen voor 2016”. Maar ik lees al het hele 2016 een hoop ongelukkige-dingen in de krant en dingen die je zelfs je ergste vijand niet wil toewensen.

*Keulen en andere Duitse steden. Zweedse stad Kalmar. Aanslag in Istanbul, doelwit westerse toeristen. Aanslag in Jakarta, doelwit westerlingen/buitenlanders.

*Dan de gênante fraudezaak van de Spaanse prinses Cristina, zus van koning Felipe VI.

*Zelfs onze minister van veiligheid moest alweer diep door het stof en excuses aanbieden aan professor Maat, omdat Steur niet netjes én niet eerlijk had gehandeld. Dat past toch niet bij een minister van veiligheid.

Is er ook nog wat positiefs zou U zeggen, maar zelfs bij de positieve berichten voel ik niet veel gelukkig-2016-jiepie-gevoel.

*Ik las dat Amsterdamse ambtenaren dit jaar naar massagesalons gaan om zich te laten masseren…..maar vooral om uit te zoeken of er seksuele diensten worden aangeboden. Want eind vorig jaar hadden ze 22 salons gecontroleerd, en daarvan was driekwart verdacht van prostitutie.

*In onze krant van 5 januari’16 stonden vier fotootjes van vier kandidaten voor de tweede-kamer-voorzittershamer met daarboven de vet-zwarte woorden “Niet één favoriet voor de hamer”. Maar nu is er toch een nieuwe kamer voorzitter gekozen, eentje van die vier, en wel PvdA-ster Khadija Arib. In onze krant stond: Zij wordt publiekelijk gesteund door de partij, maar achter gesloten deuren valt gemor te horen. Arib is ‘arrogant’, onaardig tegen personeel. Het wrange is dat VVD coalitygenoot PvdA juist had gewaarschuwd: iedereen behalve Arib, ‘Zij wordt niet erg gepruimd, verbazingwekkend dat de PvdA toch alleen met haar op de proppen is gekomen”, klinkt het bij de liberalen.  Ik vraag me af of een kamer-voorzitter niet echt onpartijdig moet zijn.

*Dan onze Camiel Eurlings die hard aan het hopen is voor de Olympische Spelen in Nederland. Is dat mooi? Ik betwijfel dat.

Dussss ik dacht bij het lezen van de woorden: “Enorme knal in heelal waargenomen”. Natuurlijk, dat is God, hij slaat met zijn vuist op tafel…want hij is het zat wat er op de aarde gebeurd. Geen tafel in de hemel maar wolken…..maar dat geeft vast niet zo’n supernova-kabaal…..

Wetenschappers moesten hier weer zo nodig een verklaring voor geven. De wetenschappers hadden diep in het heelal een ongekende explosie gezien. In de krant stond: “Deze supernova is 570 miljard keer zo helder als de zon, twintig keer zo fel als de 100 miljard sterren in onze Melkweg en tweehonderd keer zo sterk als een gewone supernova”. Het zou de eerste keer zijn dat er zo’n grote sterrenexplosie werd gezien, en onze zon zou meer dan 90 miljard jaar nodig hebben om zoveel energie uit te stoten.

Waar kunnen ze dat aan zien? 570 miljard keer zo helder als de zon? Kun je 570 miljard overzien? Dat is wel heeel ergggg breeeed. Kun je dat dan vergelijken? Het is de eerste keer dat er zo’n explosie werd gezien. Ik blijf bij mijn eerste ingeving. God dus. Hoe hij het doet weet ik niet, maar dit was een teken dat we niet mogen negeren. Het word tijd dat U en onze koning, en Mark Rutte met de vuist op tafel slaan met de woorden “…en nou is het genoeg”, het hoeft geen 570 miljard keer, als het maar fel genoeg is.

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.