* Verlegen Noorse koning al 25 jaar populaire koning

Lieve beste majesteit,

Ik vind het zo’n sympathieke koning, Koning Harald van Noorwegen. Hij was eerst verlegen en moest wennen aan zijn rol als koning las ik, maar hij is heel geliefd en populair bij zijn volk. Hij en zijn vrouw, koningin Sonja, zijn beide al 78 jaar. Ze zien er nog piekfijn uit voor hun leeftijd. Voor zijn 25 jarige jubileum was er een feestelijk middagmaal met buitenlandse gasten, en een kerkdienst ter ere aan de vader van Harald, koning Olav die 17 januari 1991 is gestorven. Van koning Olav kan ik me niets herinneren.Te druk met van alles zal de reden wel zijn. Vandaag stond vooral het contact van de koning met de bevolking centraal las ik. Er was een groot winterfeest op het plein voor het koninklijk paleis, de sneeuw werd opgehoogd zodat iedereen kon langlaufen, snowboarden en skispringen.

Om 13:00 waren er 21 saluutschoten om eer te betonen aan het koningspaar en tegelijkertijd luidden de klokken in heel Noorwegen voor de koning en koningin. Met saluutschoten heb ik niets, maar met klokkengelui weer des te meer.

In de namiddag werd de dag afgesloten met een gala in de aula van de universiteit van Oslo waar ook onze koning en koningin bij aanwezig waren.

Allemaal prachtig. Doei.

©missie M.

 

 



 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.