* Logisch, zegt de advocaat

Lieve beste majesteit,

Soms sta ik versteld van wat ik in onze krant lees. Bijvoorbeeld dat stuk over die verdachten die steeds weer vrij komen. Kijk…hier heb ik:

Het staat in de krant van 16 januari. Er staan vier foto’s van vier verdachten op pagina 5. En er onder staan 3 omschrijvingen van nog drie verdachten zonder foto. Allemaal verdachten in een “groot drugsonderzoek ooit” die vanwege uitlopende redenen stuk voor stuk op vrije voeten zijn. Een advocaat zegt “logisch” stond in de krant.

Het zijn alle vier duidelijke kleurenfoto’s van het gezicht, er onderen de naam voluit geschreven, plus leeftijd, hun woonplaats staat er bij, hun beroep of zaak, en hun daad waarvoor ze verdachte zijn…..en dan een zwart balkje voor de ogen….zodat ze onherkenbaar zouden zijn. 😀

Er worden kosten noch moeite gespaard bij ‘dit grootste drugsonderzoek ooit in Nederland’ met undercoveracties tot in Curacao aan toe. Aan deze zaak tegen 29 cocaïneverdachten werken 100 politiemensen. Justitie haalt alles uit de kast om hen in de cel te krijgen, maar het lukt de kopstukken net zo makkelijk om weer buiten te komen.

Een 55 jarige douanier die naar huis mocht om voor zijn zieke vrouw te zorgen, een 56 jarige verdachte die naar huis mocht vanwege een dubbele hernia naar ‘eigen zeggen’…hij dreigt in een rolstoel te komen….Hij mag naar huis om voor zijn zieke moeder te zorgen….met een hernia? Heeft de moeder soms een dubbele hernia?  Een 58 jarige verdachte mocht naar huis om zijn bloemenzaken draaiend te houden,…bloemenzaken?? met veel plantjes zeker. Een 45 jarige verdachte van poging tot moord, zijn straf is geschorst zodat hij thuis zijn getraumatiseerd zoontje kon steunen…kon hij daar niet eerst aan denken voordat hij zich strafbaar maakte?, Een 51 jarige verdachte die na zijn maagverkleiningsoperatie nog een keer onder het mes moet, Een 62 jarige mocht de gevangenis uit vanwege “niet nader te benoemen privéomstandigheden”, Een 45 jarige verdachte die slecht tegen detentie kan…en naar huis mocht om de financiële zaken en zijn scheiding te regelen……Hoeft het gevang niet in zodat hij zijn scheiding kan regelen? Maar hij had nog een taakstraf staan die plots omgezet is in 18 dagen celstraf…..maarrrrr moet de scheiding nu 18 dagen wachten?

“Logisch” zegt de advocaat? Ik vind het helemaal niet logisch. Wat een kul-smoesen? Wat een mietjes-aanpak. Op menig damesblad-forum worden brave huisvrouwen nog strenger gestraft door de moderator als ze off-topic posten of niet sfeerverhogend reageren terwijl de ‘kopstukken’ er steeds met een sisser vanaf komen.

Als een gewone chauffeur dronken achter zijn stuur zit word zijn rijbewijs ingetrokken….dan zou die chauffeur ook kunnen zeggen ‘ik heb mijn rijbewijs nodig voor de zaak’. Ik geloof niet dat men zal zeggen ‘alsjeblief hier heb je het terug’. Jonge moeders in het gevang zullen vast niet hun kinderen naar school of voetbal kunnen brengen als ze achter slot en grendel zitten neem ik aan. Nederland moet een klein beetje afkijken hoe ze straffen in menig ander land als ze opgepakt worden met drugs of een pakje wiet.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.