*** Nederlandse man is gelukkiger dan vrouw

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

In de krant stond afgelopen dinsdag dat de Nederlandse man gelukkiger is dan de vrouw. 69 procent van de mannen heeft gezegd bijna altijd gelukkig te zijn.Van de vrouwen zei dat maar 64 procent. En 72 % mannen voelt zich bijna altijd kalm. Onder de vrouwen is bijna 61 % kalm. De vrouw is vaker zenuwachtig en somber stond in het krantenartikel.

Ik wist van niks, las het in de krant dat ik waarschijnlijk somberder en zenuwachtiger was dan de man, Ik heb niemand van het Centraal Bureau voor de Statistiek met een vragenformuliertje gezien, niemand die naar mijn mening heeft gevraagd?

Het stukje in de krant zette me wel te denken….stel dat de man gelukkiger is. En dat de vrouw niet zo kalm is maar somber en zenuwachtig…waar komt dat door? PMS? Overgang? Afwas?

Ik vermoed dat Rasti Rostelli niet gelukkig was toen hij onlangs geblinddoekt zijn pijl mis schoot en een student pardoes raakte. De student creatieve therapie, een jongen, was geschrokken…….en vast niet kalm…..maar wel gelukkig dat de verwonding reuze mee viel.

Mannen. Dan de discussie over het Sinterklaasfeest. Altijd is het een zwarte Piet. Nooit een zwarte Mariet. En waar gaat de discussie dan over? Niet waar is de vrouw? Nee het gaat over de kleur van de man. Mag zwarte Piet nog wel zwart zijn? Geen een kind dat Piet ooit als slaaf heeft behandelt. Moeten wij ons schuldig voelen omdat hééél lang geleden donkere mensen als slaaf werden behandelt terwijl wij er niets aan konden doen? Dat doet me ietsjes denken aan een soort erfzonde.

Eva liet Adam in de appel van de verboden appelboom bijten en toen werden ze bestraft, volgens mij kreeg de hele mensheid door Eva’s-daad de erfzonde, Na de appelbeet sprak God tot hen: “Stof zijt gij, en tot stof zult gij wederkeren” en toen moesten ze vertrekken uit het paradijs en waren Adam en Eva zich bewust van hun naaktheid.

…..maar ik heb daarom geen appelboom omgehakt anno 2015, ik heb er zelfs een met vreugde gepoot in 2000, maak lekker een kommetje appelmoes, zonder dat ik onder de boom ga piekeren en hardop de vraag stel: “Eva, was het nou echt zo nodig om aan die appelboom te gaan?”. By the way, Ze kunnen wel zeggen dat het Eva’s schuld was…maar Adam had ook nee kunnen zeggen…..”Nee Eva wij gaan niet aan die appelboom” dat had hij kunnen zeggen. Misschien was het wel Eva die tegen Adam zei “doe het nou niet”.

Enfin,ik ga niet mijmeren over wiens schuld het nou eigenlijk was toen ze beide aan die appelboom gingen, en ik daardoor bij mijn geboorte al opgezadeld werd met een erfzonde…..vanwege die appelboom in het paradijs. In de grote boeken staat wel geschreven dat Eva de appel plukte en Adam er in liet bijten. Logisch dat de mannen zich gelukkiger voelen als de vrouw de schuld krijgt van iets waar we allemaal niet bij zijn geweest. Altijd heeft de vrouw het gedaan….en dan staat er ook nog een grote afwas te wachten…En om bezig te blijven gaat het CBS ook nog tellen hoeveel vrouwen niet kalm zijn.

Ik wens U een fijn weekend,doei

©missie M.

Wikipedia:De erfzonde is, volgens de christelijke leer, de zondigheid die ieder mens door zijn geboorte aankleeft als gevolg van de zondeval van het eerste mensenpaar

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.