* Belgische prins in staking

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik zag de nieuwsbeelden van de aanslagen in Parijs. Verschrikkelijk, verschrikkelijk verschrikkelijk.

Even iets anders. U heeft het vast ook al gehoord of gelezen. Prins Laurent van België is in staking (hahahaha) Ik weet het…het is vast niet grappig.. Ik zag het in gedachten voor me “een prins met sandwichborden, rondjes lopend voor de poort van het koninklijk paleis “ik ben in staking”. Grote letters op de sandwichprotestborden “Ik zal niet aanwezig zijn bij de Koningsdag-bijeenkomst in Brussel”.

Enfin prins Laurent en zijn vrouw Claire zijn wel uitgenodigd. De prins zegt dat hij op voorschrift van zijn huisarts niet naar de Koningsdag-bijeenkomst zal gaan omdat de prins vaker medische klachten kreeg.

Volgens een bericht in de Belgische krant “De Standaard” zou de 52 jarige prins momenteel weigeren “opdrachten van het Paleis te aanvaarden”. Dat zou in verband staan met de onthulling van zijn declaraties.Hij zou de kosten voor de school van zijn kinderen hebben gedeclareerd, net zoals uitgaven in de Supermarkt, en de rekening van zijn skivakantie.

Prins Laurent krijgt jaarlijks drie ton onkostenvergoeding. Belgische politici vinden dat de prins de privé uitgaven zelf moet betalen, en zijn broer Koning Filip vind het declareren de persoonlijke verantwoordelijkheid van zijn broer.

Wat vind U van dit allemaal?

Ik ga nu het nachtlampje uitknippen. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.