-hoezo sancties opleggen?

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Ik schreef het gisteren al eens in “politiek” dat ik het opleggen van sancties aan Rusland niet snap. Ben ik dan dom? Of te laag opgeleid om zoiets te begrijpen? Snapt U het nog allemaal? Maar U bent toch ook goed opgeleid. Is dat vanwege het feit dat Poetin MISSCHIEN wapens heeft geleverd aan de rebellen/separatisten/terreurgroep/verzetsstrijders van Oekraïne? Maarrrrrrrrrr tijdens de Olympische spelen was er toch nog helemaal geen sprake van wapens maar wel van sanctie-geroep. Kijkt U alsjeblief even naar het filmpje. En dan vanaf 5.55 minuut.

http://youtu.be/xO8qZP_iU9I

Wie levert er dan wapens aan deze afgrijselijke oorlog? En is er dan één land of één persoon die dan Obama sancties wil opleggen? Waarom niet? Waarom moet dan aan Poetin sancties opgelegd worden als het niet eens Rusland is wat oorlog maakt?

Zuchttttttttttttttt….word U er ook zo kots-moe van? Trek Uw zoon de koning even aan de dure mantel en zeg dan luidkeels “en nou moet het afgelopen zijn”. Stuur aub onze premier een telegram met de tekst “Laten we geen kwaad met kwaad vergelden”.

Doei.

©missie M.

Ps. In de krant van 2 aug. staat: Aan de andere kant hamerde Obama op het recht van Israël om zichzelf te verdedigen.

Als Israel het recht heeft zich zelf te verdedigen, dan hebben rebellen/verzetsstrijders dat ook. Dat moet dus geen reden zijn om Poetin een sanctie te geven vanwege “mogelijk” leveren van wapens aan Oost-Oekraïne.

12 aug. 2014 ps.Ik vind dat Poetin zich al die tijd rustig heeft gehouden. Ik stond een paar maanden geleden al in de stress, want hoeveel verdraagt een Russisch-staatshoofd-als-Poetin dat zich keer op keer de huid vol laat beschuldigen alleen maar omdat hij het niet eens is met de manier om Oekraïne én de Krim in te palmen. Eerst de anti-homowet, dan het gevecht om de Krim, en nu zg de separatisten die “mogelijk”wapens hebben gekregen van Poetin, terwijl de man met de grootste wijzende vinger de ISIS machtig heeft gemaakt met wapens,Een moordend leger dat duizenden slachtoffers heeft gemaakt. Obama gaf toe dat hij zich had verkeken in de macht van ISIS. Slachtoffers die langs de wegen liggen. Zoveel lichamen…daarbij verbleekt zelfs het aantal slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne.
Nu gaat het weer miljoenen, miljarden euro’s én tig tig slachtoffers kosten om tegen dat leger te vechten.
En in de tussentijd met een lachend gezicht sancties uitdelen dat ten koste gaat van dit land dat juist niet betrokken wou zijn in die vuile-landje-pik-oorlog. En waarom? Omdat Guy van de EU Brussel een plezier wil doen, omdat er ooit een man was die vond dat er één groot Europa moest komen, waarbij verkiezingen onder burgers niet meer mee zouden tellen.

Sanctie voor het signaal. Welk signaal? Dat Merkel en Obama boos zijn op Poetin? Dat wisten we al tijdens de Olympisch spelen toen de reden zg. “de anti-homo-wet” van Poetin was. Obama riep toen alle staatshoofden op om niet naar de spelen te gaan vanwege die wet. Maar zelf staat Obama lachend handje-schuddend met een staatshoofd (die al jaren een zelfde wet heeft en misschien nog wel in ergere vorm én al jaren aan landje-pik doet) voor de journalisten. Obama en Merkel hebben in die periode geprobeerd Poetin om te praten maar hij wou niet met hen in zee. Met andere woorden Poetin wil het Rusland zo hebben zoals het er tot nu toe was. Merkel had toen gezegd “Poetin is niet meer van deze tijd” en dat had niet te maken met de anti-homowet….en ook niet met de Krim. Toen nog niet. Dat begon tijdens de paralympic’s pas.

Wat zou er gebeuren als Poetin bij de Nederlandse Antillen een sportief sportevenement zou organiseren? Of tijdens de vakantie van Willem-Alexander en Maxima een etentje reserveren in de stamkroeg van het paar. Dan heb ik het niet eens over een podium in de drukste stad om het hongerende volk van alles te beloven, maar dan moet het volk er wel wat voor doen. Zoals Guy riep met megafoon riep: “vecht het gevecht voor de EU en geef niet op tot je gewonnen hebt”. Blëhhhhh

1 reactie op “-hoezo sancties opleggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.