* Zwarte Piet en de VN

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Juni 2015: aanslag op toeristen in Sousse,een badplaats in Tunesië, daarbij vielen 38 doden.

Jan. 2015: Saudi-Arabië heeft een rechtssystheem dat gebaseerd is op de sharia, de islamitische wet. Doodstraf voor homosexualiteit, Godslastering, verraad en moord. Afhakken van een hand bij diefstal, afhakken voet en hand bij beroving, of het stenigen van overspelige vrouwen. Het dictatoriaal bewind van Saudië-Arabië duld geen enkele vrijheid van meningsuiting.

17 aug.’15:Een vulkaan op het Japans eiland Kyushu wordt steeds actiever. Omwonenden zijn geadviseerd om te vertrekken. De vulkaan ligt op ongeveer vijftig km van de kernreactor Sendai.

17 aug.’15:In Bagdad kwamen ruim twintig mensen om bij een aanslag.

18 aug. ’15:Nederland betaalt steeds de boetes voor Palestijnse boeren zodat zij hun graafmachines en bulldozers terug krijgen die door het Israëlische leger in beslag worden genomen. Om de toegenomen onrust tussen Joodse kolonisten en Palestijnse boeren (die ruzie maken om grond op de Westelijke Jordaanoever) de kop in te drukken grijpt het leger van Israël steeds vaker in. Uhhhh…Nederland besteed voor de periode tussen 2013 en 2016 zo’n negen miljoen euro aan ontwikkelingsgeld aan Palestijnse landbouwprojecten en daarvan gaan jaarlijks enkele tienduizenden euro’s op aan boetes, stond in onze krant. Boetes betalen vanwege een soort landje-pik tussen Joodse kolonisten in Israël en Palestijnse boeren, maar men deelt aan Rusland sancties uit omdat de Russen hun Krim verdedigen?

in de krant van 18 aug.’15:Den Haag: Elke week komen er ruim 1700 asielzoekers bij.

in de krant van 19 aug,’15:Tientallen Nigerianen verdronken in de rivier toen ze militanten wilden ontkomen na een aanval op hun dorp.

in de krant van 19 aug.’15: IS verklaart aan Turkije oorlog via video. Zelfmoordaanslagen en verovering Istanboel stond in onze krant.

in de krant van 19 aug.’15:Griekenland kan de toestroom vluchtelingen niet aan.

in de krant van 19 aug.’15 In Bangkok was alweer een flinke explosie op een plaats waar veel toeristen komen. De dag ervoor was ook al een bloedige aanslag op toeristen. Steigers waar toeristen aan boord gaan waren het doelwit.

in de krant van 19 aug.’15:De Noordpool is niet meer heilig las ik in de krant. Shell mag gaan boren in het Noordpoolgebied. Daar zitten veel risico’s aan, maar de financiële belangen zijn groot.

in de krant van 20 aug.’15: NAVO waarschuwt Rusland om Oekraïne

in de krant van 20 aug.’15: Opnieuw aanslag in Istanboel. Doelwit: het Dolmabahce Paleis, een toeristisch trekpleister.

in de krant van 20 aug.’15: In de Tunesische badplaats Sousse openden islamitische militanten het vuur toen een groep agenten voorbij reden.

in de krant van 21 aug.’15: Europese Commissie verheugd over vertrek Tsipras.

Het stierenvechten of het traditionele stierenrennen in Spanje waar elk jaar mensen en stieren aan hun verwondingen sterven.

Alles in de kranten van augustus 2015: En waar buigt de VN zich over? De VN buigt zich over Zwarte Piet. Om vijf dagen later te zeggen: “Piet is schending van mensenrechten”. De Verenigde Naties hebben zich alweer opnieuw kritisch uitgelaten over ons lieve vredige supermooie blije kinderfeest, het Sinterklaasfeest. Het feest waar held-Piet in het middenpunt staat, en iedereen houd van Piet. Het anti-racisme-comité sprak woorden uit als “schendingen van mensenrechten die nooit gerechtvaardigd kunnen worden door tradities of gebruiken.”

Majesteit, moet U nou ook zo hard huilen?

Majesteit, Hou U taai-taai hé?

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.