* Belgisch koningspaar naar Nederland op staatsbezoek

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Morgen is het zo ver dan komt op uitnodiging van onze koning het Belgisch koningspaar naar Nederland. Koning Filip zal dan een krans leggen bij het Nationaal monument op de Dam in Amsterdam. Later op de dag zal er een verdrag voor de aanpassing van de grens tussen de gemeenten Eijsden-Margraten en Maastricht en de Belgische stad Wezet worden getekend. De grens gaat weer in het midden van de Maas lopen, de grens ligt nu op het diepste punt van de rivier. Dat ‘punt’ duiken ze op en dat leggen ze dan in het midden van de Maas. 😉 (grapje)

Op de tweede dag heeft de Belgische koning een ontmoeting met Mark Rutte.

Op de derde bezoekt de Belgische koning de High Tech Campus te Eindhoven. De stijlvolle koningin Mathilde en koningin Maxima reizen dan samen naar het Centraal Station te Utrecht en gaan daar het nieuwe stationsgebied bekijken. Om 16:00 uur zal op kasteel Heeze onze minister Melanie Schultz van Haegen afscheid nemen van het Belgisch koningspaar en de Belgische delegatie Om 16:50 uur zullen de Belgische hoogheden dan ná de erewacht van de Koninklijke Luchtmacht weer naar hun eigen kasteel in België gaan. Ik las dat die dag het landgoed rond kasteel Heeze om veiligheidsredenen gesloten zal zijn.

Majesteit, Valt U iets op? De eerste en derde dag zijn redelijk vol geboekt. De tweede dag is er een ontmoeting tussen de Belgische koning en onze premier. Verder niks? Raar hé?

Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.