* Benzine brommers

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik las dat er een verbod op benzine brommers en scooters gaat komen.De Tweede Kamer heeft van Groenlinks en de ChristenUnie een motie ontvangen. Milieudefensie sprak van een historische motie.De campagneleider van Mobiliteit en Milieudefensie Anne Knol vind het goed nieuws voor onze gezondheid en ze noemt de scooter een grote bron van ergernis voor veel medeweggebruikers. Ze zegt “wanneer de benzinescooters verboden worden is nog niet bekend, wij kunnen in ieder geval niet wachten”.

Majesteit, dat ze niet meer verkocht worden zou ik nog kunnen begrijpen, maar dat ze verboden worden…..nee. Ik las deze regel in de krant: De politiek verzoekt de regering als stip op de horizon alle benzinebrommers uit te faseren.’ Er zouden genoeg alternatieven zijn zoals elektrische scooters en speed pedelecs (e-racefietsen)” las ik.

Wie nog een mooie goede brommer heeft, of een mooie old-timer, altijd goed bijgehouden, zou nu min of meer verplicht worden een nieuwe-erg-dure electrische scooter te kopen om mobiel te blijven? Een electrische scooter is nog lang geen mooie oude Zundap of Kreidler.

Als Uw allerbeste-grasmaaier een benzinemotor bevat laat U dan het gras groeien, of koopt U een nieuwe electrische grasmaaier?

Als Uw groene plezier-vaartuigje een benzinemotor zou bezitten, zou U het bootje dan verbannen als plezierbootjes met benzinemotors verboden zouden worden?

Als de Gouden Koets en de Glazen koets een benzinemotor zouden hebben, zou U deze dan verbannen of aan de schroothandelaar verkopen?

Als Uw zoon graag de piloot wil “uithangen” of met een concurrent van KLM gaat vliegen vliegt het regeringsvliegtuig zomaar voor de joeks leeg naar Australië wat ook een verspilling is van brandstof.

gaapppp…..Ik ben moe, welterusten.

©missie M.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.