**Subsidiesysteem voor boeren deugd niet

 

Lieve beste Majesteit,

Wat ik vandaag toch weer las….OOoooooohhh….ohhhhhh…ohhhhhhh…Niet te geloven dat zoiets kan. Dat zo’n misbruik door de vingers is geglipt. Namelijk het subsidiesysteem voor boeren in de nieuwe lidstaten van de Europese Unie deugd niet, moet op de schop vindt de Europese Rekenkamer. In de subsidiepot zat vorig jaar 5 miljard euro en is bedoeld om boeren (in tien landen die tussen 2004 en 2007 tot de EU toetraden) te ondersteunen. Maar nu gaat veel geld naar bedrijven en instellingen die grond bezitten maar geen landbouwers zijn. Er ging ruim 2,5 miljoen naar een jagersvereniging in Polen en 4,3 miljoen ging naar militaire terreinen in Hongarije. Er gingen ook miljoenen naar visverenigingen, vastgoedbedrijven en skiverenigingen. Van de totale EU-begroting van ongeveer 1000 miljard euro gaat 40 procent naar de agrarische sector en plattelandsontwikkeling stond in onze krant.

Majesteit……….hoe is het mogelijk??…Ik zag afgelopen week de boeren met hun tractor naar Brussel marcheren voor een eerlijke prijs want onze boeren delven het onderspit en luistert er één iemand? Waar is die minister v. Landbouw gebleven?

Ik moet dit nieuws even verwerken. Ik zoek mijn boksbal. Misschien op zolder…Doeiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

4 reacties op “**Subsidiesysteem voor boeren deugd niet

  1. Wat erg dat de landbouwsubsidie niet bij de boeren terechtgekomen is! Terecht dat ze zijn gaan demonstreren in Brussel.
    Er was een Zwitserse econoom op TV die zei dat de landen met de kleinste regeringen het beste presteerde op financieel gebeid.
    Moeten wij ook maar doen. Als er dan toch zoveel bezuinigd moet worden – daar eerst maar eens op!

    • Hey Inge, dat was nog eens wat hé, elke provincie een eigen regering, elk dorp een eigen burgemeester…en een eigen school, een eigen postkantoor, groene kruigebouw…zoals vroeger.
      ddddoeiiii

  2. Er is veel mis in de wereld en je legt terecht de vinger op de zere plek. De balans is helemaal scheef. Maar in mijn eerdere reactie heb ik je al gezegd dat het door de tijd genomen nodig is dat alles wat mis is aan de tand gevoeld moet worden. dan pas kunnen we verder met een schone wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.