***Houtsnip in DWDD

 

Lieve beste Majesteit,

Had U eergisteren “de wereld draait door” gezien? Niet? Ik ben een fan van dat programma maar soms…soms….soms dan eventjes niet. En zo’n “soms-eventjes-niet-dag” was eergisteren.

Hoe ze sommige boeren van Boer-zoekt-vrouw in de maling nemen was een “soms-zeker-niet-dag”. Die cabaretiere die er een show van wou maken om anderen aftekraken.Iedereen lachen en niemand die dan opstaat en zegt “hoh nou”. Ik noem dat pesten. Enfin…daar hebben we het nu niet over.

Maar afgelopen dinsdag heb ik met afschuw gekeken hoe “top-kok” Kranenborg met een Belgische collega top-kok een “deftig” gerecht gingen bereiden. ….blurp..bluwmmmm…Het gerecht werd gemaakt van zeldzame bedreigde Houtsnippen….jaaahaa de Houtsnip die op ons geld stond afgebeeld. Ze lieten eerst een filmpje zien van de prachtige vogeltjes die ze gingen “slachten”. In Nederland en België zijn het beschermde vogeltjes, daarom hadden ze deze Houtsnippen uit Schotland laten komen….maar volgens mij zijn ze ook elders op de wereldbol beschermd. Ze zagen er niet uit dat ze op weg naar hun nest per ongeluk tegen een auto zijn gelopen of platgereden door een auto. Ze lagen op dat filmpje “dood” te wezen en toen werden ze in een kaarsenvetbad gedompeld zodat ze de veren er beter af konden plukken….snif snif snif….toen lagen ze daar “kaal dood” te wezen. De topkok haalde de maag er uit…en de ogen werden er uit gewipt en de andere ingewanden werden gemalen en op een toasje gelegd….blwumhhhh blwumhhh…sorry voor mijn braakneiginggeluiden. De lange spitse snavel staken ze in de buik zodat ie beter bleef liggen op de schaal in de oven. En daarna werd het hoofd er af gesneden…en in de lange weg door midden gesneden…jaahaaa U hoort het goed. Toen heb ik even niet meer gekeken…..pas toen Mathijs (de presentator) het halve kopje…het hoofdje ging leeg eten…hij hield de snavel vast en at de hersentjes van de “Houtsnipper” en zei daarbij “délicieus”. Omdat Claudia de Breij het niet wou eten werd Peter R de Vries er bij geroepen en die at ook de hersens op van zo’n arm lief zielig Houtsnipje. Ik dacht dat Peter R de Vries juist de misdaad te lijf ging…maar hij zat daar als een kannibaal de beschermde Houtsnip te eten. snif snif…Houtsnip opeten…wat zijn dat voor mensen?….Majesteit……..zeg nou niet…nee U eet toch geen Houtsnip in deftige restaurants hé? Als ik een plastic badeendje door midden zou snijden dan zou ik meteen een diepgaand onderzoek krijgen…terwijl die badeend niet beschermd is. Ik ben geen watje hoor….ik ben wel wat gewend…ik bekijk geregeld de ingewanden van een paprika…al die pitjes en sliertjes.

Ik zou U willen vragen om een verbod uit te spreken…een nieuw punt in het strafrechtboek op te laten nemen. En wel dat er geen Chef-koks, hobby-kok’s en top-kok’s (en alle anderen die met potten en pannen op het fornuis omgaan) beschermde Houtsnippen mogen bereiden én opeten.

Nu ga ik gauw mijn tanden poetsen en mijn nachtpon aantrekken. Welterusten.

doeiiii

©missie M.

14 reacties op “***Houtsnip in DWDD

  1. hey lief meisje met een missie…….
    kwas er even niet om diverse redenen……en ga zo wat ik nog niet gelezen heb lezen en uitprinten voor ons mam, kan ik het haar voorlezen.
    dit stukje is ook weer vol humor met een zeer terechte boodschap/missie…….geweldig, fantastisch, groots, fenomenaal, puik, uitstekend!!
    jij verwoordt dat wat vele neder/medelanders denken maar niet kunnen verwoorden.
    hartelijk dank mede namens mijn Mam.

  2. Je hebt dit schandaal geweldig omschreven, Missie. Ik walg er nog steeds van.
    Jothea, bedankt voor je seintje dat er weer een blog was van Missie.

    • Hallo Siënna, Hallo Joke, Hallo Marigene, Hallo Mary-Ann, Hallo Inge, Wat fijn dat jullie er weer zijn. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  3. Hee MM,

    Helemaal goed! Ik heb het er in mijn blog ook al over gehad. Ik kon er niet naar kijken! Ik heb die decadente heren afgezet. Matthijs die daar zelfgenoegzaam handenwrijvend zat te wachten of dat maal… brrrr. Fijn dat ik je blog ontdekt heb (dankzij Jothea) Ga je zeker volgen! 🙂

    Liefs, Kati

  4. Dag missie. kwas je gewoon even vergeten bloos bloos.
    maar hoorde op ’n ander topic dat je weer zo’n prachtig stuk hebt geschreven.
    Nou ik heb het gezien.. het was te smerig voor woorden.. walgelijk.. dag missie bedankt ..

  5. Hoi Missie,
    Ik kijk nooit naar dwdd ,maar als ik jouw stukje lees,walgelijk,ben blij dat ik het niet gezien heb….
    Haha zitten we ze bij L een beetje op te jutten,dat ze jouw mooie stukjes missen……( zie nutteloze opmerkingen)

  6. Ik (lees: mijn man kijkt dus ik hoor van alles) heb gelukkig deze aflevering niet meegekregen, want ik denk dat ik het niet bij braakneiginggeluiden had gehouden maar letterlijk naar de wc had moeten rennen.
    Wat walgelijk hoe mensen hiervan kunnen genieten.

    Missie, jij hebt het weer meesterlijk verwoord, wat ben ik ongelooflijk trots op je en blij dat je die klootviolen (excusez-moi le mot) bij L de rug hebt toegekeerd!
    Als dit niet in boekvorm wordt uitgegeven dan weet ik het niet meer!
    Bravo Bravo Bravo !!!!!!

  7. Bij de ‘nutteloze’ mededelingen was het toch een nuttige opmerking, af en toe zullen we eens een gooi naar jouw site doen daar denk ik.

  8. Weer een fantastisch verhaal en ik geniet hier erg van. Heb het programma niet gezien want ik woon in het buitenland (gelukkig) . Vind dat snobisme vreselijk. Ga zo door alsjeblieft en een heel fijne dag toegewenst.

    • Hallo Lea, Welkom op deze site. Dank je wel voor je lieve reactie.
      Is ‘dat buitenland’ een warm land of hier ergens over de grens?
      Jij ook een hele fijne dag…hoewel het hier behoorlijk regend.
      doeiiiiiii missie M. 🙂

      • Hallo Missie, buitenland is een vrij warm land, dat was het vooral afgelopen november. Ik woon al 46 jaar in Israel….Ben blij dat ik je zomaar op m’n computer lezen kan en dat kan ik echt niet van alles en iedereen zeggen (-; Doei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.