**Palmen boycot expo

Lieve beste Majesteit,

Ik schrok gisteren van een artikel in de krant. De schrijfster Connie Palmen heeft haar deelname aan de expositie “Lezen met een zachte g” afgezegd. Afzeggen kan altijd om meerdere redenen, maar deze reden vond ik kwetsend…. Kijk..Wilders heeft niet veel vrienden, zal die ook nooit maken, en hij zit niet in de politiek om die reden…Hij zal ook geen vrienden maken door uitspraken te doen als “hoofdvoddentax” enz. Alles wat Wilders zegt word ook nog eens extra aangedikt en wereldwijd gemaakt.

Als een toerist geen visum krijgt voor Australië is er niks aan de hand…als een popgroep geen visum krijgt om in China een concert te geven omdat China geen andere cultuurinbreng wil is iedereen begripvol. Gaat Connie dan nooit meer naar China of Australië? Wil ze dan dat haar boeken daar niet verkocht worden? Gaat ze nooit meer de Belgische grens over nu de ex van Dutroux na 8 jaar gevang vervroegd is vrijgelaten terwijl ze 30 jaar achter de tralies had moeten zitten? Gaat ze nooit meer naar Polen omdat daar het verschrikkelijke vernietingskamp was?

Een deelname afzeggen omdat Wilders aanwezig zou zijn op die expositie vind ik bijna net zo kwetsend als de uitspraken van Wilders.

Pinkpopbaas Jan Smeets stelde de voorwaarde dat hij alleen mee wou doen als zijn foto NIET naast die van Wilders kwam te hangen. bbrrrr..daar lopen me de rillingen van over de rug. Is dat die aardige man die de jeugd en volwassenen zoveel geld laat betalen voor een consumptie op Pinkpop? Die man die de security opdracht geeft om bij de ingang de tas of rugzak van iedere bezoeker te doorzoeken op blikjes drinken of zelf gemaakte boterhammen….omdat het verboden is om zelf een boterham of plastic flesje cola mee te nemen… dat eten en drinken dat dan zomaar in de vuilcontainer word gegooid. Wat een verspilling en uitbuiterij. Als ik dat kaartje voor het festival heb betaalt, en de camping heb betaalt, en een boterham mee neem met een flesje fris of watertje dan is die boterham mijn eigendom en heeft hij geen recht om mijn tas te laten doorzoeken naar voedsel en dat in de vuilcontainer te gooien zodat ik noodgedwongen een erg duur broodje of drinken op het festivalterrein moet kopen . Is dat die aardige Pinkpopbaas die Iggy Pop uitnodigde én ervoor betaalde dat Iggy “My idea of fun is killing everyone” zong voor opgroeiende jeugd en volwassenen? Het zijn maar songteksten zou je kunnen zeggen…maar het is wel eng dat zeer velen op die tekst dansen en zingen alsof ze in trance zijn.

Marco Roelofs eiste dat zijn portret juist wel naast dat van Wilders kwam te hangen. Is Connie dan zo onzeker van haar zelf dat ze als één word aangezien als ze op de zelfde expositie aanwezig zijn of is het aandachttrekkerij? Als Geert nou een grote crimineel was zoals Holleeder die zelfs op het college word uitgenodigd,  of de Nederlandse hype rond het Ned. FARC-lid Tanya Niemeyer die mee deed met aanslagen…. zuchttt…Ik ga maar weer eens een sterke kop thee zetten.

doeiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

6 reacties op “**Palmen boycot expo

  1. Je weet wel waar mijn foto zou mogen hangen zeker hè Missie?
    Te belachelijk voor woorden dat volwassen mensen zich zo als een stelletje kleuters kunnen gedragen. Zegt véél over de mensen zelf.

  2. Demoniseren. Je mond vol hebben over het demoniseren wat Wilders richting moslims zou doen, maar ondertussen hetzelfde gedrag als waar je hém van beticht ook zelf doen. Stelletje hypocrieten, brrrrrrrrrr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.