Bijvrouw voor Thaise koning

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat ik gisteren weer las….zucht. De 67 jarige Thaise koning Rama X …U weet wel die koning die pas geleden getrouwd is….en waarover ik U in mei hier een brief schreef…die koning dus, die heeft een nieuwe bijvrouw. Een bijvrouw is geen vrouw in een Maja-de-bij-pakje. Een bijvrouw is een minnares, een maîtresse, een vrouw die ‘erbij’ word gepakt. Voor de seks….of zo. Zij was eerst zijn bodyguard en nu zijn gemalin.

Wat zal zijn verse echtgenote Suthida daar nou van vinden? De 41 jarige echtgenote was drie jaren geleden ook een bijvrouw, een maitresse. Zij was eerst stewardess, daarna zijn lijfwacht, generaal en toen koningin. Misschien huilt zij al een maand lang elke dag een gezinsverpakking papieren zakdoekjes vol.

Het Thaise koningshuis heeft zestig foto’s van de ‘officiële gemalin’ gepubliceerd. Foto’s van de 34 jarige Sineenat Wongvajirapakdi die aan de voeten ligt van de koning. En naast de koning zat zijn vierde echtgenote Suthida wat stoïcijns te koekeloeren.

Toen in 1978 zijn eerste echtgenote beviel van hun dochter had hij al een affaire met een actrice met wie hij vijf kinderen kreeg. In 1994 trouwden ze en in 1996 zette hij haar publiekelijk aan de kant en onterfde haar kinderen. Met zijn derde vrouw Srirasmi trouwde hij in 2001, in 2005 werd een zoon geboren. En is in 2014 van haar gescheiden. Met Srirasmi liep het niet goed af, negen van haar familieleden werden gearresteerd wegens corruptie.

Dan denk ik ‘gelukkig woont die man ver weg’, maar wist U dat hij een villa heeft aan de Starnberger See in Duitsland?….en gaat U nu maar even zitten met de beentjes op een voetenbankje….in 2013 was deze Rama nog geen koning, maar wel samen met zijn jongere zus prinses Maha Chakri Sirindhorn aanwezig bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

De uitnodiging zal wel een brede envelop zijn geweest want Rama heet voluit Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun

Wat ben ik blij met onze koning en koningin. Ik wens u een fijne nachtrust. Welterusten.

©missie M.

Dit schreef ik op 3 mei 2019:

Koning Maha van Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.