Gezicht bedekkende kledingverbod

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Het verbod van gezicht-bedekkende kleding op openbare plaatsen, zoals in het openbaar vervoer, het gemeentehuis en politiebureau. Of te wel het boerkaverbod zoals het genoemd word. U zult zich wel afvragen waarom ik U er nog niets over heb geschreven want het is al 11 augustus. Het verbod geld al tien dagen.

Ik wil U zeggen dat ik er ontzettend veel over gelezen heb en discussies over gevolgd. Het meest bij gebleven vond ik de berichten van de AIVD met de titel:
AIVD-publicatie ‘Jihadistische vrouwen, een niet te onderschatten dreiging’ .

De boerka valt onder extreem salafistisch, niets meer en niets minder. Alle IS-bruiden of vrouwelijke Jihadisten dragen er een. Dat is zeker. Dragen onschuldige vrouwen er ook een? Dat zal vast kunnen, want er zijn ook vrouwen die dat gewaad moeten dragen. Maar er zijn ook vrouwen die er om staan te springen. Kan U aan de buitenkant zien wie een jihadist is en wie niet?

Nederland is niet het land dat het volk voorschrijft wat het moet dragen en wat niet. Maar de boerka heeft niets maar dan ook helemaal niets met onze normen en waarden te maken. Het komt niet eens in de buurt. En het heeft ook niets met kleding te maken. Maar daarover kunnen meningen verschillen.

Op tv, bij Nieuwsuur en ook bij het NOS, zag ik een filmpje van een Nederlandse vrouw die zich bekeerde tot de islam. Dat kan. Dat mag. Ze ging de boerka dragen en is na een poosje met een man getrouwd die ze maar 1 keer had gezien. De man had alleen als voorwaarde dat de vrouw de boerka draagt. En dat deed ze dus was ze een geschikte kandidaat. Ze vertelt in het filmpje dat ze niet zou durven vragen ‘wat als ze de boerka niet meer draagt’. Zonder gezichtsbedekking kan ze niet meer naar de hulpverlener (dokter?) zegt ze, want ze vind haar geloof belangrijker dan haar gezondheid.

Deze vrouw wil zelf bepalen wie haar gezicht mag zien zegt ze. Ze wil niet dat Jan en alleman haar zien.

Het schijnt dat het niet uitmaakt wie zij is als persoon, hoe ze er uit ziet boeit blijkbaar ook niet want ze word toch onder een zwart gewaad weggemoffeld. De man met wie ze trouwde had al kinderen. De dochters moeten ook dat gewaad dragen. En dan heeft deze Nederlandse vrouw het over “vrijheid”. Majesteit, Neem maar even een slokje water, dan neem ik ook een slokje water. Blijkbaar zijn wij grote helden die het gevaar trotseren dat we gewoon gezien kunnen worden.

We mogen niet telefoneren op de fiets. Dat kan ik begrijpen. Maar zelfs de telefoon in handen houden op de fiets kan al een bekeuring opleveren. Maar die vrouw in dat filmpje, was niet in een openbaar gebouw, maar ze zat met die boerka toch eigenlijk ‘geblinddoekt’ met een wapperend gewaad op de fiets. Mag dat wel? En mag een vrouw met boerka in een auto rijden?

Majesteit, weet U wat me afgelopen vrijdag het aller aller allermeest verbaasde? Ik zag een bericht van de demonstratie tegen het boerkaverbod. Bij die demonstratie aanwezig, zittend en rokend op een bank zat Sylvana Simons. Zij voelde zich heel goed zei ze, en rookte een sigaret als de pers haar een vraag stelt, maar weigert antwoord te geven.

Sylvana wie? U weet wel…..deze vrouw ziet in het leuke onschuldige decemberkinderfeest racisme en slavernij. Maar voor dit nederig vrouwonvriendelijk bivakmutsgewaad komt zij op? Het gewaad waar sommige moslima’s vrijwillig voor kiezen…om welke reden dan ook…. maar waar lang niet elke moslima vrijwillig mee rond moet lopen van haar vader, schoonvader, haar man of broer.

Ik weet dat in veel landen een boerkaverbod geld. In Sri Lanka wegens veiligheidsredenen. Dit vanwege de laatste aanslagen op kerken en andere gebouwen. Maar ook in islamitisch Tunesië en Marokko is de boerka verboden. In Marokko is zelfs het productie en handel van boerka’s verboden sinds 2017

Afgelopen vrijdag, op de demonstratie tegen het Nederlandse boerkaverbod, sprak een “verstopte” vrouw door de microfoon. Een klein publiek luistert naar de ingepakte-niqabdraagster-met-handschoenen-aan (bij 28 graden) Deze persoon zegt dat ze slachtoffers zijn van de Nederlandse wet. En dan klappen enkele mensen in het publiek. Slachtoffers?? Ze hebben hier alle vrijheid, ze mogen gewoon in hun woestijnpak (dat is de boerka oorspronkelijk) rond lopen, ze mogen alleen geen gezichtsbedekking voor hun gezicht als ze een politiebureau of gemeentehuis binnen gaan. En ook in het OpenbaarVervoer is alleen de gezichtsbedekking niet gewenst.

Majesteit, trek Uw zoon aan zijn koningsmantel en zeg dan “Jongen, laat je niet gek maken” We mogen trots zijn op onze Nederlandse identiteit. Net zoals een Turk trots is op Turkije.

Maar om nog even terug te komen op die demonstratie. Een “politica” die aanwezig is bij het protest tegen een Nederlandse wet, maar wel weigert de mond open te doen tegen de pers, Vooral de manier waarop ze de verslaggever aan kijkt. Zo dwingend, onprofessioneel en cru. Dat vind ik zo Amterdamsgemeenteraadslidonwaardig.

U kan het filmpje van de demonstratie terug kijken op youtube, vrouwen met lange gewaden en grote borden met Engelse woorden over vrijheid. Dan kan U ook zien dat een man die graag antwoord gaf aan de verslaggever helemaal niet vrij was om antwoord te geven. Hij werd door een grote donkere meneer weg gedouwd, …en dat ging niet zo soepel…..en de verslaggever kreeg op een hele nette manier te verstaan dat hij moest ophoepelen.

Ik plaats hier onderen een paar linkjes. Fijne dag gewenst. Doei.

©missie M.

_____________________________________________________________________

https://www.aivd.nl/onderwerpen/terrorisme/documenten/publicaties/2017/11/17/jihadistische-vrouwen

klein stukje quote uit deze link:……Jihadistische vrouwen vormen ook op een ander vlak een bedreiging voor Nederland, omdat ze anderen rekruteren, propaganda produceren en verspreiden, en geld inzamelen voor de jihadistische strijd. Bovendien indoctrineren deze vrouwen hun kinderen met het jihadistisch gedachtegoed.…..etc.etc.

https://nos.nl/l/m/2010508 De dag waarop de Schilderswijk zwart vlagde

https://nos.nl/l/m/679222 OM onderzoekt beelden Gaza-demonstratie

https://nos.nl/l/m/2294190 Instellingen gaan niet streng handhaven op het boerkaverbod (de zelfde Emara)

Nederland niet uniek met boerkaverbod: zelfs in Tunesië https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4800236/boerkaverbod-buitenland-boetes-proces-verbaal-politiek

stukje quote uit de laatste link:In Frankrijk bijvoorbeeld zei parlementsvoorzitter Bernard Accoyer bij de invoering in 2011: “De volledige sluier vertegenwoordigt alles wat Frankrijk instinctief verwerpt. Het is een symbool van slavernij van de vrouw en de standaard voor extreem fundamentalisme.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.