Appelklokhuis

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Als Uw lakei of butler U binnenkort een schaaltje met het klokhuis van een appel serveert…met het steeltje er nog aan…dan moet U hem niet ontslaan. Dan heeft hij wellicht ook gelezen dat Oostenrijkse wetenschappers van de Graz University of Technology pas ontdekt hebben dat de gezondste bacteriën juist in het klokhuis zitten. De wetenschappers analyseerden de bacteriën in het steeltje, het vruchtvlees en de schil. Ze ontdekten dat er in elke appel honderd miljoen bacteriën zitten. Zonder klokhuis bevat de appel nog maar tien miljoen bacteriën.

Ik heb twee appelbomen, en dit jaar worden de appels aan de boom al opgegeten door mieren. Hele gaten maken ze er in terwijl de appel nog niet klaar is met appel worden. Dus elke appel aan mijn appelboom bevat een steeltje, een schil, een klokhuis, minder vruchtvlees en zeker tien mieren die ik er eerst van af moet sturen. De bacteriën kan ik niet zien en dat is goed zo. Ik wil er liever niet bij nadenken dat er misschien wel honderd miljoen bacteriën op mijn appel zitten. Ik vind 1 miljoen meer dan zat….dat klokhuis lijkt me toch niet zo lekker….En als het een kleine ronde appel is vallen ze er misschien wel 20 duizend bacteriën af wegens plaatsgebrek. En dat vind ik nog altijd veel bacteriën. Liever had ik er vitamientjes in zitten. Maar ook die heb ik nooit van kortbij bekeken. Misschien zijn die bacteriën wel vitamientjes.

Och en dan al die minifriemels tellen, dat lukt me nooit, die lopen toch steeds door elkaar en lijken vast op elkaar. Je zou toch blij zijn dat er geen honderd miljoen op zitten. Als ik tot 1 miljoen moet tellen bij een appel analyseren dan is de appel in de tussentijd allang verschrompelt.

Gaaapppp, ik ben erg moe.

Ik wens U een fijne nachtrust. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.