*Het Songfestival-gedoe

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wilt U mijn mening horen? Ik vond dat Trijntje het heel goed deed. Goeie stem, knap koppie, maar als ik de andere lichtshows vergelijk met die bij Trijn dan vind ik dat ze Trijntje tekort hebben gedaan. Het decor/licht was heel somber, de achtergrondzangeressen stonden steeds in het donker. Als ik naar het optreden kijk van bijvoorbeeld de jonge zangeres in de rode lange jurk met een scheef-zittende diepe decoleté…ze begint met een veel te hoog pieperig stemmetje….en dan verheft ze haar stem op een hoog volume met een vlammende lichtshow….alleen dat effect was al geweldig en bracht het lied naar boven. Maar Trijntje had echt een betere stem vond ik. De zangeres van Hongarije begon ook in het half-donker, maar het was ook een somber lied en een somber begin maar de vloer was een prachtige sterrenhemel en de achtergrondzangeressen stonden allemaal in een eigen lichtstraal. En de baardman is vast een lieve persoonlijkheid, maar een vrouw met een baard en een wespentaille? Ik vind het geen gezicht.Vroeger betaalden mensen geld op de kermis om de vrouw met de baard te zien.

Ik ga nu stemmen:

Noorwegen heel goed, Ierland mooi. Rusland kei-goed. Azerbeijan en Oostenrijk, goed, Estland geweldig. San Marino niet verkeerd, Italie mooi (beetje Il’Divo-achtig). Spanje mooi. Polen ook wel. Cyprus en Denemarken niet verkeerd. Slovenia ook goed. Ierland niet verkeerd. Frankrijk niet gek. Servië goed.

Nu mijn mening over een paar anderen: Finland, niet echt geschikte Songfestivalmuziek maar wel leuk om te zien hoe deze verstandelijk gehandicapten toch maar effe een flinke show weggeven. België….nee…nee ik doe het niet…jawel, ik vond het SAAI en kan niet begrijpen dat ons Trijntje naar huis kon en België werd gekozen. Duitsland…het zal vast een goed lied zijn maar ik hoor het niet.
Zangeres van Zwitserland lijkt op Leontien van Moorsel. United Kingdom heeft Caro Esmerald-achtige muziek nageaapt. Georgia met warrior…. verschrikkelijke schreeuwerd.
Latvia- de zangeres in de rode jurk, zingt “Love injected”. En dat op TV.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.