** Trijntje naar het Songfestival. Succes!

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix

Als Oranje moet voetballen worden de vlaggen, CD’s, oranje gebak, en ballonnen massaal verkocht want men weet zeker “We are the Champions”. Eerst spelen en dan pas jubelen zeg ik dan.

Andersom gebeurd ook. Ons Trijntje Oosterhuis gaat naar het songfestival en al snel kwam kritiek op zowat alles. Er werd een opmerking gemaakt op haar gewicht nadat ze had gezongen in een groene doorschijnende lange jurk. Of ze nog wat kilo’s ging afvallen? Trijntje en haar achtergrondkoor reageerden beledigd. Na een paar dagen zei Trijntje dat ze ging afvallen.

In DWDD vertelde Trijntje: “Weet je wat het is…, Ik heb een olifantenhuid”. Zodra iemand begint met de woorden “weet je wat het is?”….dan gaat mijn gehoorgang wijd open…mijn trommelvlies word aangespannen. Mijn gehoorbeentjes gaan trillen. En mijn gehoorzenuw word heel zenuwachtig. Ik word argwanend van de woorden “weet je wat het is?”. Ik vermoed dat er dan het een-en-ander is wat onder het kleed geveegd word met die woorden. De woorden “zo alles opgeruimd” zodat niemand het stof onder het kleed ziet liggen, is hetzelfde als “Weet je wat het is?”. En dan de woorden “ik heb een olifantenhuid”….Neehee Trijntje, want dan was je niet zo beledigd toen een journalist-jongetje vroeg of je nog ging afvallen.

En…het was te verwachten….al snel kwam weer zware kritiek, Ik vermoed dat Trijntje niet wou, niet kon of niet ging afvallen, maar haar mooie lichaam anders ‘brengt’. Trijntje droeg een prachtige zwarte jurk met een erg diepe decoleté en een “kledingscheur’ op haar rechter bil. Ik vind het moedig dat ze de mooie accenten van haar lichaam naar voren wil halen zodat er minder gelet word op dat kilootje meer.  Ook weer niet goed. Reacties als “De borsten in de strijd gooien als ze geen goed lied heeft of niet kan zingen” las ik ergens. In eens roept men; “het gaat om het lied toch niet om borsten”…maar…Wie begon over die uiterlijke kant? Wat is er mis met een volslank lichaam?

De sexy-jurk moest uit, er kwam een andere mooie zwarte jurk met een zwart leren jasje, prachtig. De zelfde jurk met een rood leren jasje….ook mooi. Maar vanmorgen…..vanmorgen zag ik Trijntje in een broekpak-jumpsuit-aladin-achtig kledingstuk. Ze zal vast moedeloos geworden zijn van alle kritiek.

Ilse kreeg vorig jaar ook een hoop kritiek. Gordon vond het lied maar niets, waarop Ilse antwoordde “dat mag, ik vond dat van jullie niets”. Ze had helemaal gelijk. De toppers waren zelf floppers op het songfestival. Claudia de Breij, Paul de Leeuw en ‘weet niet meer wie nog meer’ in DWDD. ieder had iets aan te merken. Maar Ilse en Waylon hebben het prachtig en geweldig goed gedaan op het songfestival. Als de baardvrouw niet mee had gedaan hadden ze vast en zeker gewonnen.

Dus ik zou tegen Trijntje willen zeggen: Trijntje, doe je ding en zing de sterren van de hemel “Why….yyyyy..ai ai ai Why..yyyyy …ai ai ai..Walk along…. I LOVE YOU….

Ik hoop dat ons koningspaar net zo zal jubelen en aanmoedigen als dat ze doen bij  Nederlandse sporters..

Trijntje Succes!

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.