***Op wie ga ik stemmen?

Lieve beste Majesteit,prinses Beatrix,

Het is bijna zover om mijn stem uit te brengen…..maar op wie? Ik heb al veel “stem-win-reclame” in de brievenbus gekregen. Ze kijken allemaal zo lief op de foto en allemaal hebben ze zo’n mooie regeltjes onder hun foto staan….maar dat is nooit anders geweest voor de verkiezingen. Eén raadslid heeft wel twintig kandidaten op zijn lijst staan…..allemaal stemmen-trekkers.

Op wie zal ik stemmen? De man van mijn oud-klasgenootje lag ook met zijn briefje in onze brievenbus. Ik heb zijn briefje op het stapeltje stem-win-reclame-briefjes gelegd. Boven op  de achterbuurman, mijn collega, mijn neef, mijn nicht, de voorzitter van de fanfare, de schooljuf, de bakker, de fietsenmaker, de achterbuurman, de boer uit de bosstraat, de buurvrouw van mijn tante, de vrouw van de groenteboer.

De man van mijn oud-klasgenootje is wel aardig….hij moet wel heel aardig zijn…want zijn vrouw was dat vroeger niet. Ik vind de schooljuf wel aardig maar dan wel als juf tussen de kinderen. De achterbuurman vind ik wel oké, hij heeft wel redelijk verstand van de politiek denk ik, maar hij geeft de stemmen uiteindelijk weg aan de lijsttrekker. De voorzitter van de fanfare is ook wel in orde…ja hij zou het goed doen, maar mijn neef zit ook in die fanfare…ze gaan vast het aantal stemmen vergelijken en kijken wie van hun twee de meeste stemmen heeft. Mijn collega…nee ik wil niet dat ze het te druk gaat krijgen. Mijn nicht….dat kan ik niet maken om wel op haar te stemmen en niet op mijn neef…..en ze heeft ook een lelijk-kijkend hondje. Nee ik zal niet op haar stemmen.

De bakker staat ook op de lijst….en ik vraag me af “waarom”? Zijn brood is vers en zijn vlaai lekker…maar ik betwijfel het of hij er iets van bakt in de gemeenteraad. Ik betwijfel ook of de vrouw van de groenteboer ooit in de raadzaal zal gaan zitten, ze zal haar stemmen uiteindelijk ook afgeven. Ik vind het ook prettiger om haar tussen de appels en bananen te zien dan tussen de raadsleden. Dan is er nog de broer van de echtgenoot van mijn vriendin….maar die zat bij de voetbalclub die geregeld wonnen van de voetbalclub waar mijn broer in speelde. Nee, ik wil nu even niet mee werken aan alweer een zege voor hem en zijn “club”. En dat joch uit de Kerkstraat is volgens mij pas 24 jaar…..hooguit 26. “Die komt pas kijken”….de ooievaar is voor mijn gevoel pas kort uit de tuin van zijn ouders…..zijn moeder had een zware bevalling toen hij werd geboren…en ik zie hem in gedachten nog met zijn step roekeloos over het trottoir rijden.

Ik gooi een paar briefjes in mijn hoedje en zal er dan eentje uit halen….en als die me niet  bevalt doe ik hem terug in de hoed en kies weer een ander briefje tot dat ik een goede uit de hoed heb getrokken. Ja zo ga ik het doen.

Welterusten.

doeiiiiiiiiiii

©missie M.

 

1 reactie op “***Op wie ga ik stemmen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.