* Vaag

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Koning Willem II (1792-1849) liet een zilveren jachthoorn maken voor de winnaar van een paardenrace op 21 juni 1849 op de renbanen die de koning in Apeldoorn had laten aanleggen. De hoorn werd een half jaar geleden voor 28.000 euro aangeboden op een antiekbeurs in Brussel. Het Rijksmuseum onderhandelde met de eigenaar en kan nu die hoorn voor 25.000 euro aanschaffen dank zij een schenking van een particulier.

Het Van Gogh Museum in Amsterdam laat vanaf 15 juli tot 25 september het zelfmoordvuurwapen zien dat ‘vermoedelijk’ in 1890 is gebruikt door Van Gogh stond in de krant. Het is de eerste keer dat het wapen aan het publiek  wordt getoond. Vermoedelijk is niet-zeker, toch?

De 82-jarige Japanse keizer Akihito wil er mee stoppen stond met zwarte letters in de krant van 14 juli. Ik las het kleine artikeltje en dan lees ik dat hij de komende jaren wil aftreden. De komende jaren?….dus niet volgende maand of volgend jaar maar de komende jaren. De 82 jarige Japanse keizer wil met pensioen gaan en dat zou voor het eerst zijn in Japan. ‘De publieke omroep had niet vermeld waarom de keizer er mee zou willen ophouden’ las ik. Er zouden wel wat gezondheidsklachten zijn.

De 42 jarige Camiel Eurlings doet aangifte wegens poging tot chantage, dan wel afpersing en van smaad tegen de 33 jarige ex-vriendin die aangifte wegens mishandeling tegen hem deed.

Tot nu toe wat vage berichten mijns inziens. *Koning Willem II stierf op 17 maart 1849. De hoorn is in opdracht van de koning gemaakt. De renbanen zijn in opdracht van de koning aangelegd. De race was op 21 juni 1849. Ging de race door? Wie heeft de hoorn gewonnen? *Het vuurwapen dat Van Gogh ‘vermoedelijk’ gebruikt heeft….het woord ‘vermoedelijk’ betekend voor mij toch ‘vaag’. *De 82-jarige keizer van Japan wil de komende jaren met pensioen en dan vind men het ook nog vreemd dat de publieke omroep niet vermeld waarom. Dat hij de komende jaren aftreed vind ik weer niet vaag, maar dat men een reden wil weten vind ik weer vaag. *De aangiftes van de ex van Camiel vind ik vaag. Maar het aller vaagst vind ik onderstaand bericht.

De kapper van de 61-jarige Franse president Francois Hollande wordt duurbetaald. Volgens het satirische tijdschrift LeCanard Enchaine staat de kapper 24 uur per dag klaar om het kapsel van Hollande tot in de puntjes bij te werken en verdient daarmee 10.000 euro per maand. Het is niet eens het bedrag dat ik vaag vind…maar het kapsel van Hollande dat zoveel zorg nodig heeft. Hij heeft maar een paar sprieten op zijn hoofd. Als hij 24 uur per dag een kapper nodig heeft…hoeveel uren heeft Uw kapsel dan wel niet nodig.

Ik ga mijn tanden poetsen, haren borstelen en mijn nachtpon aantrekken.

Welterusten.

©missie M.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.