** Angela Merkel naar de dierentuin

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Morgen is in Hamburg de G20-top las ik. Hamburg, de geboorteplaats van Angela Merkel. De oproerpolitie is paraat omdat activisten tegen de G20 demonstreren. Men verwacht honderdduizend demonstranten.

In onze krant stond ook een foto van de Duitse bondskanselier Angela Merkel die gisteren met de Chinese president Xi Jinping een riant onderkomen voor panda’s heeft geopend in de Berlijnse dierentuin waar de twee door China uitgeleende panda’s verblijven. De pandaberen op de achtergrond, kauwend op bamboeriet, zittend op een soort luie tuinbank. Een verblijf van 10 miljoen euro voor Meng Meng, wat droompje betekend, en voor Jiao Quing wat schatje betekend. Majesteit,10 miljoen euro is wel erg veel geld. Omdat het regende vond de opening binnen plaats. Tjongejonge maar goed dat het regende, want anders stonden ze met z’n allen buiten te koekeloeren en te klappen en zagen ze het dure verblijf niet eens fatsoenlijk van binnen.

We hebben het er onlangs nog over gehad dat Uw ouderlijk Huis Soestdijk plus landgoed en de hele mikmak is verkocht voor 1,7 miljoen euro. En dat we in de toekomst misschien de mogelijkheid krijgen om er te mogen logeren. Maar daar zal nog het een en ander aan opgeknapt moeten worden.

Het verblijf voor Droompje en Schatje koste 10 miljoen, en heeft niet eens de afmetingen van Uw koninklijk ouderlijk kasteel plus landgoed, Het verblijf heeft vast ook geen keukenblok met kookeiland, koperen pannen aan een nostalgisch keuken rek, geen luxe badkuip of jaccuzie, geen tig slaapkamers met boxspring matrassen, geen leuke robuuste trapleuningen met eiken planken vloeren en hemelbedden.

Als U toevallig word uitgenodigd om met Angela naar de panda beren te gaan kijken, kijk dan vooral naar het verblijf en vraagt U zich dan eens af “waar zit ut um dat nou in?”

Nou we het toch over matrassen hebben. Ik ga slapen, Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.