** Lunchtrommel uit de bronstijd

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

In de alpen is een houten doosje gevonden van 20 centimeter doorsnee en is ongeveer 4000 jaar oud. Onderzoekers ontdekten in de houten trommel uit de prehistorie graanresten. Volgens het Max Planck instituut van menselijke geschiedenis in Jena zijn het dezelfde soorten graan als in het volkorenbrood van nu. Nu word op de universiteit in Newcastle verder onderzoek gedaan welk voedsel dat was.

Mensen namen in de prehistorie dus ook al een lunchtrommel mee op bergtochten. Was het gebakken brood? Hoe bakte men dat brood? Dat ze brood mee namen op de bergtocht vind ik eigenlijk wel logisch. Ik vind het knapper en interessant dat men 4000 jaar later nog graanresten uit de prehistorie kan ontdekken in een houten doosje. Ik vind het ook knap en interessant dat het houten doosje nog bestaat na 4000 jaar, en ook knap dat men aan een houten doosje kan zien dat het 4000 jaar oud is.

Het verschil van een lunchtrommel van nu en een lunchtrommel uit de prehistorie?  Die uit de prehistorie was blijkbaar van hout met graanresten, de lunchtrommel anno 2017 is van kunststof met een dinosaurus-rex of andere prehistorische afbeelding. Ik kan me niet eens voorstellen dat een kunststof lunchtrommel over 100 jaar nog op een lunchtrommel lijkt.

Welterusten.

©missie M.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.