** Kapitein prins Maurits

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Was U in Breda afgelopen weekend? Het was van vrijdag tot en met vandaag RedheadDays. Allemaal mensen met rode haren uit verschillende landen zouden er de straten kleuren. Maar ook mensen met een andere haarkleur mochten naar Breda komen.

Prins Maurits is afgelopen vrijdag tijdens de Wereld havendagen bevorderd tot kapitein ter Zee bij de Koninklijke Marine Reserve. De ceremonie vond plaats aan boord van het marineschip Zr. Ms. Karel Doorman.

Zijn vrouw Mariléne, zijn zoon Lucas, en zijn ouders prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven en zijn broer Pieter-Cristiaan waren aanwezig toen de nieuwe rangonderscheidingstekens op zijn schouders werden bevestigd door generaal Rob Verkerk Commandant der Zeestrijdkrachten en door generaal Hans van der Louw, chef van het Militaire huis van de koning.

Ik wist niet dat de 49 jarige prins Maurits bij de Marine was,…en toch is hij vier jaren geleden al door zijn neef, onze koning, tot kapitein-luitenant ter zee bevorderd en als adjudant in de buitengewone dienst aangesteld.

Ik loop achter want ik had het eigenlijk wel kunnen weten, want prins Maurits kijkt echt als een knappe kapitein uit een of andere cruisefilm. Maar kapitein bij de Koninklijke Marine vind ik echt ruig. Ruig in de positieve zin. Hij heeft zijn militaire dienstplicht ook bij de Koninklijke Marine vervuld las ik. Ik wist wel dat hij van beroep niet alleen prins was, dat hij economie heeft gestudeerd, en op Schiphol heeft gewerkt, maar verder heb ik er nooit bij stil gestaan wat hij voor werk deed. Dus nee ik wist het niet.

Ik heb nu het reclamedeuntje in mijn hoofd ‘koning, keizer, admiraal, popla kennen ze allemaal” maar dan zeg ik “koning, kapitein, generaal, missie weet het ook niet allemaal”.

Nu ga ik mijn tanden poetsen en nachtpon aantrekken. Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.