Boer zoekt vrouw

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Zucht poehpoeh, Het was me wel een weekje zeg. Ik geloof dat we met een nieuw fenomeen te maken krijgen, want ik heb het gevoel dat sommige mannen niet echt weten wat ze willen.

Neem nou Emile Ratelband….daar hebben we het laatst nog over gehad…Emile die niet tevreden is met zijn leeftijd. In plaats van dat hij blij is dat hij nog zo fit is op zijn 69-ste wil hij 20 jaren jonger op zijn paspoort hebben staan. De rechter gaf hem geen gelijk. Emile mag geen 49 jaar worden op zijn 69-ste. Emile is blij met de uitspraak van de rechter, want hij zag nu genoeg punten om mee in hoger beroep te gaan.

Dan ‘Boer zoekt vrouw’. Zo’n leuk tv-programma. Boerin Steffie vond in Roel de ware liefde….zo mooi dit stel. Boerin Michelle vond in Maarten de ware liefde….zo mooi dit stel. Boer Wim en zijn Marit vonden elkaar ook via Boer zoekt vrouw….zo mooi dit stel.

Maar boer Jaap die tijdens de speeddate zei: ‘You never get a second chance for a second opinion’. ….heeft inmiddels al heel wat second chance’s gehad. Hij had eerst één vlinder in zijn buik voor Petra. Daarbij kwam er nog één vlinder in zijn buik voor Marjan. Toen Yvon bij het keuzemoment aan Jaap vroeg met welke vrouw zie jij je oud worden antwoordde Jaap “Marjan”. Meteen na het uitspreken van de naam sloeg hij de handen voor zijn gezicht en barstte hij bijna in tranen….was dit blijdschap? of spanning die er nu uit kwam….of was het een soort angstaanval? Jammer voor Petra. Zij had dit niet zien aankomen. Jaap en Marjan gingen op Citytrip en de verliefdheid straalde er van af. Helaas kwam Jaap bij de laatste aflevering alleen naar de reünie van Boer zoekt vrouw. Er was geen verliefdheid, het mocht niet zo zijn, en nog meer woorden van dit kaliber. Yvon sprak hem iets later onder vier ogen.

Majesteit, Ik vind Yvon een kei, maar de vragen aan Jaap vond ik vaag. Als hij toch zegt dat het van beide kanten moet komen, dat hij het geprobeerd heeft, maar als ‘het’ er niet is….wat dat ‘het’ ook mag wezen…dan is ‘het’ er niet. Dan kun je nog zo gaan drammen met de woorden “maar je wou een vrouw en je had nu toch een vrouw, waarom waarom waarom”. Misschien wil Jaap geen vrouw, of misschien wil Jaap een vrouw met paarse pijpenkrullen en lange roodgouden oorbellen en geen blonde vrouw zonder oorbellen.

Maar inderdaad het zou zomaar kunnen, ik vond het al vreemd dat voor hem alles te snel ging…dat zei hij een paar keer op Citytrip. Hij verzekerde Marjan dat hij geen spijt van zijn keuze had. Nee o nee. Dat zal Petra ook wel gehoord hebben toen zij thuis naar ‘boer zoekt vrouw’ zat te kijken.

Yvon vraagt door. Jaap denkt dat hij misschien de verkeerde keuze heeft gemaakt…..Pijnlijk voor Marjan als zij dit hoort als ze naar boer zoekt vrouw zit te kijken. …..Misschien had hij toch Petra moeten kiezen klinkt het. Hij zegt dan dat hij Petra gaat bellen. Dat heeft hij dus ook gedaan, ze hebben een paar keren afgesproken, het was allemaal leuk en gezellig. Ze zagen het helemaal zitten. Maar dan zegt Jaap dat hij geen verliefdheid voelt. Uiteindelijk word het met Petra ook niks. Petra werd voor de tweede keer teleurgesteld door Jaap. De dames in Nederland kunnen hem weer schrijven las ik, want Jaap weet nu wat hij wil en wat hij niet wil. Misschien weten de dame in Nederland nu ook wat zij niet willen.

Dan boer Marnix, Hij kon niet kiezen toen hij tussen Bertine en Janneke kon kiezen. Hij kiest dan toch overtuigend voor Janneke, maar tijdens de citytrip zegt hij al dat het niks word met Janneke. Ook hij kwam zonder zijn ‘keuzemomentdame’ naar de reünie. Hij glunderde want hij was verliefd geworden op iemand anders.

Ik wist het, ik zag op de citytrip van Marnix en Janneke een tweede Riks (die boer uit Canada), Riks deed tijdens de citytrip toen ook zo koel en afstandelijk deed tegen de knappe Marit. En bleek dat hij toen al verliefd was op iemand anders. Die zelfde afstandelijkheid zag ik bij Marnix toen hij bij de ouders van Janneke op kennismakingsvisite ging.

Hij vertelt aan Yvon dat hij na de Citytrip verliefd was geworden op iemand anders. Echt niet na de citytrip maar, vóór de citytrip als U het mij vraagt.

Hij had voor het keuzemoment veeeel te veel twijfels over wie van de twee hij zou kiezen. Mijn moeder zei altijd “bij twijfel niet doen” als ik twijfelde of ik die trui wel wou kopen of toch maar niet. Dat is bij relaties natuurlijk nog meer van toepassing.

Majesteit, fijne Sinterklaasavond. Welterusten voor straks.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.