Het toilet op de Groene Draeck

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Toen ik vanmorgen de krant las moest ik denken aan Uw boot ‘De Groene Draeck”. Hoe dat zo komt dat ik daar aan dacht?  In onze krant stond een artikel dat over het toilet aan boord van een pleziervaartuig gaat. U heeft veel plezier van de Groene Draeck, dus is het een pleziervaartuig. Ik neem aan dat er een toilet op de Groene Draeck aanwezig is. Vanaf deze zomer moeten eigenaren een zuiveringsinstallatie aan boord hebben als ze een drol in het water zouden willen lozen. Anders zijn de schippers verplicht het toiletwater af te geven bij een haven, want voor het dumpen van de toiletinhoud staat een boete.

Sinds 2009 is het verboden om ongezuiverd toiletwater te lozen maar volgens Verkeer en Waterstaat word deze regel op grote schaal overtreden. Een boete kost 160 euro maar het verbod is nauwelijks te handhaven stond in de krant want het is onzichtbaar als de eigenaren de afsluitklep onder het wateroppervlak openen om de drol te laten zwemmen.

U als oud-koningin heeft natuurlijk allang zo’n zuiveringsinstallatie laten plaatsen neem ik aan. Dat eigenaren het niet leuk vinden om de keutel op te vangen en in te leveren bij de haven begrijp ik nog wel, maar nog minder leuk én ongezond is het voor de zwemmer als die gaat zwemmen zonder badmuts en er een drol in het haar blijft plakken.

Ik vind het goed dat er strengere regels voor komen.

Majesteit, Ik ga mijn tanden poetsen en nachtpon aantrekken. Welterusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.