Wandelpad

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag las ik dat Uw zus prinses Irene een populair historisch voetpad achter haar villa in Doorn heeft laten sluiten. Het openbaar voetpad is geheel plots gesloten en tot verboden gebied verklaard. Wandelaars zijn boos en hebben de gemeente gevraagd het pad weer open te stellen.

Het Maarnse pad werd vroeger door kerkgangers uit Maarn, Maarsbergen en Woudenberg gebruikt om naar de enige kerk in Doorn te lopen. Het pad word nu al jaren gebruikt door wandelaars. De burgemeester van de Utrechtse heuvelrug, waar Doorn onderdeel van is, begrijpt dat de mensen het vervelend vinden dat ze plotseling voor een gesloten hek staan en wil binnenkort met een officiële reactie komen, maar hij wil daar nog niet op vooruit lopen. Volgens de burgemeester heeft het niet met privacy te maken maar met de veiligheid. Ik vraag me af waar over hij niet wil vooruitlopen.

Uw zus is pas vorig jaar in maart van Wassenaar naar Doorn verhuisd. Haar kapitale villa staat op een perceel van 4380 vierkante meter en koste 2.650.000 euro. Bijna 3 miljoen dus. Want er zullen wel de nodige rolletjes behang, gordijnstofjes en badkamertegeltjes gekocht zijn.

Wat ik wel raar vind is dat slechts één wandelaar zijn naam wou noemen. Andere omwonenden vreesden ‘de lange arm van de prinses’ stond in de krant. Dat klinkt naar knikkende knieën en bibberende handen. Misschien moet Uw zus gewoon eens naar dat gesloten hek lopen en de mensen geruststellen. Iemand die mooi met bomen kan praten kan ook met mensen praten.

Uw zus is zo begaan met de natuur. Ze probeert nu met haar stichting Natuurcollege verbinding te zoeken met de aarde en de natuur. Dat vind ik prima. Ze heeft een reservaat in Afrika. Vind ik ook prima. Maar gewone burgers houden ook van de natuur. Uw zus kan zo proberen verbinding te maken met de omwonenden en de natuur.

Gaat U wel eens op de thee bij Uw zus? Dat lijkt me leuk. Maar doe er maar geen ruchtbaarheid aan geven hé majesteit, want anders gaat men het voetpad aan de voorkant van de villa ook nog afsluiten.

En nu ben ik te moe en heb mijn nachtpon al aan. Mijn tanden ga ik nu poetsen. Alvast welterusten. Doei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.