Parels

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las afgelopen week dat een jonge vrouw een parel vond in haar oester toen ze met vrienden in een Amsterdams restaurant voor maar één euro oesters zaten te eten. Het was ook nog een traanvormige oester wat de oester nóg meer uniek maakt. De parel kan een waarde hebben tussen de 10 en 30.000 euro.

Daar denkt men niet meteen bij na dat parels in een oesters kunnen wonen. Al die mooie parels uit Uw kroon of diadeem hebben misschien eerst ook de punt van een vork gezien.

Wat een minder mooie parel is is zoals oud-koning Albert van België er alles aan doet om zijn buitenechtelijke dochter niet te erkennen. In mei jl moest koning Albert in opdracht van het hof van beroep eindelijk DNA afstaan anders moest hij 5000 euro per dag boete betalen. Ook koninklijke hoogheden kunnen dus een boete krijgen als ze iets niet doen wat ze toch moeten doen van de rechter. Als hij jarenlang een romance had met barones Sybille de Selys Longchamps, de moeder van Delphine Boël, een romance waaruit een kind ‘ontsproot’, en dat kind ook op zijn schoot zat ….dan moet hij nu niet zo miemelen. Dat is niet netjes van een oud-koning. Dus hij moest dit jaar eindelijkkkkk DNA afstaan. Maar het Hof van Cassatie, het hoogste hof van België, moest op verzoek van koning Albert zich over deze zaak uitspreken,er voorzorgen dat de uitslag geheim bleef.

Alleen al dat verzet, die moeite om de uitslag geheim te houden, zegt mij meer dan genoeg. Vanmiddag heeft het Hof van Cassatie in Brussel bepaald dat op korte termijn beslist word of de resultaten van het DNA-onderzoek openbaar gemaakt gaan worden. Zodat een mogelijke erkenning binnen handbereik ligt. Kunstenares Delphine wil erkend worden als biologische dochter. En gelijk heeft ze.

Alvast welterusten majesteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.