*Berlusconi voor “straf” werken in verzorgingshuis

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

In hoeverre reikt Uw gezag? Is het voldoende tot Italië? Waarom ik dat vraag? Nou dat zal ik U even vertellen. De rechtbank van Milaan heeft de 77 jarige Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi één jaar taakstraf opgelegd. Vorig jaar werd hij nog veroordeeld tot vier jaar gevangenis wegens belastingfraude. Hij had zelf om een taakstraf in de gehandicaptenzorg gevraagd. Maar hij gaat nu een jaar lang één dag per week in een katholiek verzorgingshuis in Cesano Boscone taakstrafwerken.

De Italiaanse justitie heeft de afgelopen dagen onderzocht of een taakstraf wel goed zou zijn voor de gehandicapten omdat Berlusconie bewaakt word en journalisten willen natuurlijk zien hoe Berlusconie de gehandicapten bijstaat.

Nu word het dus een verzorgingshuis….Ik vraag me af of daar geen voor-onderzoek voor nodig was. …misschien is het voor de verzorgingshuismensjes ook niet goed dat een vroegere schoolgenoot hen komt helpen. Hij mag Lombardije niet verlaten maar voor zijn politieke activiteiten mag hij van de rechter wel in Rome verblijven.

Een taakstraf in een verzorgingshuis dus….een beetje “vrijwilliger” spelen tussen de knappe verpleegstertjes. Zo ontloopt hij celstraf. Volgens Rutte kunnen die tehuizen in ons land gesloten worden. bbbrrrrrr Maar niet in Italië dus. Daar word de zorg én de bewoner gewaardeerd en gerespecteerd. Ik las: In Italië is het ongebruikelijk dat mensen boven de 70 jaar achter tralies worden gezet”. We hebben het hier wel over een premier die feest vierde met tienermeisjes…dat is ook ongewoon voor een 77-jarige. Tot voor kort was het in ons land ook ongebruikelijk dat mensen boven de 100…100 én een stuk onder de 100 hun kamer moesten verlaten. Dat is eigenlijk ook straf.

Majesteit, word ik nou ouderwets? Die taakstraf voor Berlusconi…. Is dat nou echt een straf? Er zijn mensen die dit werk als een roeping zien. Wat is er mis met een echte straf? Moet er niet ergens een leiding onder de grond gelegd worden tussen Italië en Verweggistan? Of zwerfvuil ruimen op de grote stille hei? Handmatig aardappelen rapen bij de boer?

Vandaag las ik ook al iets over zo’n moderne-straf in ons land. Ik pak de krant er even bij. Hier staat het…”Armband in plaats van enkelband” Staatssecretaris Teeven en het CDA zoeken naar een oplossing voor mensen die een enkelband moeten dragen terwijl het niet past bij hun baan bv voor serveersters. Serveersters?  Heeft het CDA wel eens van HACCP gehoord? Geen ringen of andere sieraden als je met voedsel in de weer bent. Enne….Het ligt er natuurlijk ook aan waarom de persoon die enkelband draagt…want…als U ergens op de koffie gaat heeft U vast een proeflakei die het eten of drinken test voordat U er een nipje van neemt…Noem mij maar een watje…maar….ik vind het wel een beetje eng om een drankje te krijgen van een gedetineerde. Tuurlijk is dat niet zo….hoop ik. Maar wat is er mis met de afwaskeuken? Dan zit die armband alleen maar in-de-weg, dat ding word nat….maakt misschien kortsluiting… 😉  Dan is de serveerster-in-de-afwaskeuken vast veel blijer met de enkelband. Denk er maar eens over na en dan laat U het Teeven weten, Afgesproken?

Nu is het genoeg.Ik had het nog over Witte donderdag willen hebben. En morgen is het Goede vrijdag. Ik ga slapen. Welterusten.

doei.

PS:Vandaag is het 22 april 2014. Er zijn nog steeds dingen die ik niet snap.
1: De ouderen betalen een flink bedrag aan huur (inclusief de zorg) voor zo’n kamertje.
2: Wat word er gedaan met de grote gebouwen/tehuizen als ze straks leeg staan? Is dat omdat de regering woningruimte nodig heeft om straks buitenlandse werknemers een kamer met aanrecht en badkamer aan te bieden?
3: Als de Italiaanse oud-premier Berlusconie zijn 4-jaar-gevangenisstraf (vanwege grootschalige belastingfraude) kan omzetten in een taakstraf-van-1-jaar (of te wel máár 52 dagen) in een Italiaans verzorgingstehuis. Terwijl Italië toch redelijk arm is zodat de EU er flink veel geld aan geeft…hoe kan het dan dat een welvarend land als Nederland (dat geld geeft aan ‘arme’ landen als Griekenland,Turkije, Oekraïne, Italië… enz.) zo drastisch moet bezuinigen dat het zelf zulke Nederlandse tehuizen moet sluiten? Hoe kan het?

©missie M.

3 reacties op “*Berlusconi voor “straf” werken in verzorgingshuis

  1. Prachtig Missie! je hebt gelijk, is dat nou straf??? Hij mag ook kanalen gaan graven van mij of die tunnel naar Verweggistan.
    Jouw gedachtenkronkels zijn even slim en vermakelijk als die van Carmiggelt! Chapeau! ♥ ♥ ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.