*Kleding binnenste buiten dragen op 24 april

Lieve beste Majesteit prinses Beatrix,

Vandaag zult U mensen tegen komen die het etiketje van hun kleding waar op staat: “made in…” de wasvoorschriften en 100% acryl of Katoen/cotton/baumwolle laten zien door hun kleren binnenste buiten te dragen. Want vandaag is het een jaar geleden dat er in Bangladesh heel veel mensen om het leven kwamen na instorting van een textielfabriek. Dit binnenstebuiten dragen is om aandacht te vragen voor de slachtoffers van deze textielfabriek in Bangladesh maar ook om de mensen die de kleren maken in de schijnwerpers te zetten en om anders tegen de mode aan te kijken. De Nederlandstalige prijskaartjes van de duurdere kleding hoeven er niet aan blijven zitten.

Als een directeur een fabriek in Nederland sluit om die vervolgens in een lageloonland op te starten, dan is die directeur verantwoordelijk voor de veiligheid van werknemers en fabriek.

Ik zal eens zoeken welke etiketjes ik vandaag het beste kan dragen, want één winkel heeft wel zoveel labels in hun kleding….in alle talen… dat mijn omgeving er wel even bij kunnen zitten om ze allemaal te lezen.

Doei.

©missie M.

1 reactie op “*Kleding binnenste buiten dragen op 24 april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.