**Kruiden

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Ik las in een kruidenboekje dat melisse thee rustgevend is, en al eeuwenlang gaat het gerucht dat bij zeer regelmatig gebruik van citroenmelisse dat je stokoud zult worden.

En dat was meteen de laatste regel over Melisse. Ik heb de bladzijde omgedraaid maar daar stond niets meer te lezen over ‘melisse en stokoud’ worden, sterker nog de volgende bladzijde gaat alweer over een ander kruid, de bananenmunt. Er staat niet bij hoeveel jaren men citroenmelisse dan zeer-regelmatig moet gebruiken om stokoud te kunnen worden. Als men al een beetje oud is heb je niet zoveel voorsprong op het gebruik, niet zoveel liters op de teller, als wanneer men deze citroenmelisse al vanaf de lagere school gebruikt.

Daarom mail ik U met de vraag….of U dit kan navragen bij Uw zus prinses Irene?……tjaaa ik denk dat Uw zus gevorderde kruidenliefhebster is……U hoeft niet te zeggen dat ik die vraag stelde. Ik ben vorige week een beetje mopperig geweest op Irene (zie ‘op grote voet’)….en dan lijkt het me ongepast om nu te informeren over citroenmelisse.

Dan hoor ik het wel hé? Ik ga mijn tanden poetsen en de nachtpon aantrekken. Welterusten.

Doeiiiiiiiii

©missie M.

3 reacties op “**Kruiden

    • Hier staat het ook in de tuin, maar het zit zo onder het zand geregend. Toch maar eerst goed wassen anders word ik stokziek. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.